Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρέσβης της Αρμενίας στην Αθήνα: Η Τουρκία στρατολογεί ξένους τρομοκράτες

Τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία επισημαίνει με συνέντευξή του στη Realnews ο ...


Τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία επισημαίνει με συνέντευξή του στη Realnews ο Αρμένιος πρέσβης Φαντέι Τσαρτσογλιάν. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία, αποτελεσματικά, αυξάνει την επιρροή της και διεξάγει μια πολιτική αποσταθεροποίησης και αυτό είναι κάτι το οποίο βλέπουμε σε ολόκληρη τη γειτονιά της - από την ανατολική Μεσόγειο έως τη Μέση Ανατολή».

"Η στάση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά εχθρική και επιδεινώνει συνεχώς την κατάσταση. Πρόκειται για μια καινούργια εξέλιξη σε αυτή τη σύγκρουση. Έχει υιοθετήσει μια πολύ επιθετική στάση απέναντι στην Αρμενία και στο Αρτσάχ. Προμηθεύει το Αζερμπαϊτζάν με στρατιωτικό υλικό. Τ

ους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις και έχει μεταφέρει εξοπλισμό στο Αζερμπαϊτζάν. Παρατηρούμε τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα κοντά στη γραμμή επαφής μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν. Λαμβάνουμε πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για στρατολόγηση τρομοκρατών από εκείνες τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την Τουρκία. 

Έχουμε δει την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι το οποίο επίσης δείχνει τη μονομερή υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν και την πολύ επιθετική ρητορική προς την Αρμενία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.