Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο «ΣΤΟΧΟΣ»... Τουρκία: Θα τελειώσει πριν αρχίσει ο διάλογος με την Ελλάδα λένε ειδικοί

Τουρκία: Σίγουροι για την… αποτυχία του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας δείχνουν αναλυτές. Ακριβώς δηλαδή ότι λέει ο "Στόχος" εδώ και ε...


Τουρκία: Σίγουροι για την… αποτυχία του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας δείχνουν αναλυτές. Ακριβώς δηλαδή ότι λέει ο "Στόχος" εδώ και εβδομάδες. Το μόνο που καταφέραμε ήταν να κερδίσει χρόνο και να πάρει ανάσες η τουρκία...

Με άρθρο του στο infobrics.org, o αναλυτής Πωλ Αντωνόπουλος, σημειώνει πως ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι καταδικασμένος να αποτύχει αφού η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί τα αιτήματα των Τούρκων αλλά και το αντίθετο.

Οι Τούρκοι έχουν θέσει ως βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας τον αφοπλισμό των νησιών κοντά στα τουρκικά παράλια (σ.σ. στα Δωδεκάνησα δεν έχουν λόγο οι Τούρκοι αφού η συνθήκη παραχώρησης τους υπογράφηκε μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας ενώ η Τουρκία δέχτηκε τον εξοπλισμό της Λήμνο και της Σαμοθράκης ως αντάλλαγμα για τον εξοπλισμό των νησιών του Μαρμαρά και των Στενών, που δεν προβλέπονταν από την Συνθήκκη του Μοντρέ), όμως όπως αναφέρεται , αυτό είναι κάτι που δεν θα δεχτεί η Ελλάδα αν η Τουρκία δεν αποσύρει την 4η στρατιά από τα τουρκικά παράλια.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποσύρει την στρατιά που εγκαταστάθηκε στα τουρκικά παράλια έναν χρόνο μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Οι Τούρκοι εκπαιδεύουν τους στρατιώτες της 4ης στρατιάς για το πως θα καταλάβουν ελληνικά νησιά. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιμείνει στον αφοπλισμό των νησιών αλλά ολόκληρη η επιθετική δυναμική του τουρκικού στρατού είναι στραμμένη προς τα νησιά. Έτσι ούτε οι Τούρκοι θα αποσύρουν τους στρατιώτες τους ούτε οι Έλληνες θα αφοπλίσουν τα νησιά, τα οποία έχουν την δυνατότητα βάσει των συνθηκών να έχουν εθνοφύλακες για την προστασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.