Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της... Για αύριο το Δικαστήριο...

   Εν μέσω εμφανούς έντασης στην έδρα, διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,Η πρόεδρος ...

  


Εν μέσω εμφανούς έντασης στην έδρα, διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,Η πρόεδρος με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε από την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου να συμπληρώσει την πρότασή της όσον αφορά 11 καταδικασθέντες οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης ακόμα και για ανθρωποκτονία) καθώς αυτό συνδέεται με τον εάν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων ή υπότροποι. 

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, πρότεινε και για αυτούς ανασταλτικό γιατί όπως είπε, έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Συνεπώς, κατέληξε, και για τα πρόσωπα αυτά «εμμένω στην άποψή μου» περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Το δεύτερο που ζήτησε το δικαστήριο , και προς τούτο διέκοψε, είναι με επιμέλεια της να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που να αναφέρεται σε παραβίαση περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού.

Όλοι οι διάλογοι

Πρόεδρος: Η κ. εισαγγελέας είπε ότι δεν προκύπτει ότι αν τους δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα τους είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων Μιχαλολιάκου, Αλεξόπουλου, Μπούκουρα , Μίχου. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και άλλοι κατηγορούμενοι( Σ.Σ η πρόεδρος ανέφερε 11ονομαστικά) .... πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις.

Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης. Πχ για ανθρωποκτονία (Λουκμάν) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ. Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση.

Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα πρέπει να αναζητηθεί, επιμέλεια της εισαγγελέως, αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις.


Προέδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους . Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσους δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Προέδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα

Πρόεδρος: Σημειώστε το κ. γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους;

Δικηγόρος Λαγού: Να βοηθήσω κυρία πρόεδρε. Υπάρχει βούλευμα του 2019 που ορίζει πως δεν υπήρξε παραβίαση

Πρόεδρος: Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέως να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.