Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟ... Η Αστυνομία ερευνά δοοφονία Νορβηγού Πατριώτη που αντιμαχόταν τον εξισλαμισμό της χώρας του...!!

Μεγάλη έρευνα έχει ξεκινήσει από τις αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας, μετά τον μυστηριώδη θάνατο του Dan Eivind Lid, ο οποίος ήταν μία κεντ...


Μεγάλη έρευνα έχει ξεκινήσει από τις αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας, μετά τον μυστηριώδη θάνατο του Dan Eivind Lid, ο οποίος ήταν μία κεντρική προσωπικότητα στο κίνημα Stop the Islamization of Norway (SIAN).

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ένα άτομο ήταν νεκρό σε ένα διαμέρισμα στο Suldalen στο Kristiansand στις 13.17 το περασμένο Σάββατο. Ευρήματα στον ιστότοπο και μαρτυρίες από τον γείτονα που βρήκε τον νεκρό οδήγησαν την αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα για δολοφονία.

Την υπόθεση μάλιστα ανέλαβε η εθνική μονάδα για την καταπολέμηση οργανωμένων και άλλων σοβαρών εγκλημάτων, σε συνεργασία με την νορβηγική υπηρεσία ασφαλείας αστυνομίας (PST).

Η αστυνομία έχει ανακρίνει πολλούς ανθρώπους από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα με τα οποία θέλουν να μιλήσουν και που μπορεί να έχουν σημαντικές πληροφορίες για το τι συνέβη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Henrik Bjugan Hegdahl, η αστυνομία συνεργάζεται ευρέως με αρκετές υποθέσεις για την εν λόγω δολοφονία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι ή συλλήψεις στην υπόθεση.

Το θύμα συμμετείχε στον πολιτικό ακτιβισμό για πολλά χρόνια, και έχει επισημανθεί ξεκάθαρα ως υπέρμαχος της Νορβηγίας και των νορβηγικών αξιών. Επομένως εκ των πραγμάτων υπάρχουν εικασίες για το αν ο θάνατος του Lid σχετίζεται με τις πολιτικές του δραστηριότητες.

Με βάση όσα διαρρέονται από την αστυνομία και σύμφωνα με έναν γείτονα, ακούστηκαν φιλονικίες στο διαμέρισμα το βράδυ πριν βρεθεί νεκρός. Το θύμα υπερασπιζόταν την ελευθερία της έκφρασης και σε συνέντευξή του στο Bodøposten πριν από μερικές εβδομάδες τόνισε ότι «η ελευθερία της έκφρασης απειλείται απολύτως» στη Νορβηγία. Ο Lid είπε επίσης ότι έχει καταστεί επικίνδυνο να αναφέρεται κανείς στον εξισλαμισμό της χώρας, ενώ είχε μιλήσει και κατά της «Κόκκινης Αριστεράς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.