Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο Μακρόν υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία, λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν...!!!

Ο Μακρόν χαρακτήρισε το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση» - Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σημείωσε πως ο ισχυρισμός του Γ...


Ο Μακρόν χαρακτήρισε το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση» - Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σημείωσε πως ο ισχυρισμός του Γάλλου προέδρου είναι μια «προκλητική και επικίνδυνη έκφραση» που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό

Η Τουρκία καταδίκασε, σήμερα, την προσπάθεια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να απαλλάξει τη Γαλλία από τον «ισλαμικό αυτονομισμό», λέγοντας ότι οι δηλώσεις του «ενθαρρύνουν την Ισλαμοφοβία».

Δεκαοκτώ μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσει μια πρόκληση από τα δεξιά, ο Μακρόν χαρακτήρισε το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σημείωσε πως ο ισχυρισμός του Γάλλου προέδρου είναι μια «προκλητική και επικίνδυνη έκφραση» που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία.

Ο Καλίν αξιολόγησε τα λόγια του Μακρόν από το λογαριασμό του στο Twitter:

«Ο ισχυρισμός του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν περί «κρίσης στο Ισλάμ» είναι μια προκλητική και επικίνδυνη έκφραση που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία. Το να προσπαθεί η Γαλλία να κάνει αποδιοπομπαίοι τράγο το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους για τα δικά της λάθη και περιπέτειες είναι μια έκλειψη μυαλού».


Από την πλετρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του ΑΚΡ Ομέρ Σέλικ πρόσθεσε ότι «η αναφορά περί δημιουργίας Γαλλικού Ισλάμ είναι μια δικτατορική προσέγγιση και άγνοια. Στο στόχαστρο του Μακρόν πρέπει να υπάρχει η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία που είναι σε έξαρση. Αντί αυτού το να στοχοποιεί το Ισλάμ είναι αντίθετο στις πιο θεμελιώδεις ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες. Ο Μακρόν με την προσέγγιση του αυτή δεν παρέχει υποστήριξη στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά στα εγκλήματα μίσους».

Ο Τσελίκ επισήμανε πως η οπτική γωνιά του Γάλλου Προέδρου Μακρόν μπορεί να διασφαλίσει μόνο ιδεολογικό εξοπλισμό στις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ΝΤΑΕΣ και πρόσθεσε:

«Η οπτική γωνιά του Μακρόν που αντικατοπτρίζει μια νοοτροπία διάκρισης, δείχνει πως δεν μπορεί να παράγει λύση στα προβλήματα της Γαλλίας. Ο Μακρόν τάσσετε στο ίδιο επίπεδο με τους ακροδεξιούς που επιτίθενται στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις του με τον Μακρόν, του εξήγησε πολλές φορές την διαστρέβλωση νοοτροπίας και τα εννοιολογικά λάθη που κάνει σχετικά με το Ισλάμ. Ενώ ο Μακρόν συνέχισε να παράγει εργαλεία στους εχθρούς του Ισλάμ με έναν ιδεολογικό φανατισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.