Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανός ειδικός: «Πρέπει να σταματήσουμε τον Ερντογάν, ακόμη και με Στρατιωτικά μέσα»...!!!

Ο Ερντογάν μετά και την κρίση στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ μπήκε πλέον στο στόχαστρο του βαθέως αμερικανικού κράτους Ογνωστός Αμερικανός ειδικός...


Ο Ερντογάν μετά και την κρίση στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ μπήκε πλέον στο στόχαστρο του βαθέως αμερικανικού κράτους

Ογνωστός Αμερικανός ειδικός σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με έδρα την Ουάσιγκτον, Tom Rogan, δήλωσε ξεκάθαρα αυτό που σιγοψιθυρίζουν όλοι ηγέτες της συμμαχίας για τον Ερντογάν εδώ και καιρό και αφορά τις προκλήσεις του γενικώς (Συρία-Λιβύη-Ιράκ) και τώρα στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, μιλώντας ο ίδιος για “εμπόδια του ΝΑΤΟ πλέον στο δρόμο του”.

Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε τον Ερντογάν να τρέχει με ένα σπαθί στα χέρια μιλώντας για ευρασιατική ειρήνη. Εάν συνεχίσει να το κάνει αυτό (Ερντογάν), θα πρέπει να ελεγχθεί. Εάν κριθεί δε απαραίτητο και με την επιβολή συμμαχικής στρατιωτικής δύναμης στο δρόμο του”, τόνισε ο ίδιος ειδικός που κινείται στο πεδίο των πηγών εξουσίας του αμερικανικού έθνους, γινόμενος δέκτης πολλών επερχόμενων γεγονότων.“Καθώς η Τουρκία προχωράει σε αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο, οι ΗΠΑ θα πρέπει να υιοθετήσουν μια ολοένα και πιο ενεργή στάση για τον υπολογισμό του κόστους των κινήσεων του Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τον ίδιο ειδικό, είναι το κύριο εμπόδιο στην κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, αφού τροφοδοτεί τη σύγκρουση με όπλα, μαχητές και υποστήριξη πληροφοριών στο Αζερμπαϊτζάν.

Η πρόκληση της Άγκυρας μετατρέπεται σε όλο ένα και πιο σοβαρή προσπάθεια.

Αυτό που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ως σύγκρουση σε μια αμφισβητούμενη περιοχή απειλεί τώρα να γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.

Πολλές τουρκικές στρατιωτικές πτήσεις υλοποιούνται μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, ενώ Σύριοι μαχητές υπό τουρκικό έλεγχο έχουν αναπτυχθεί παράλληλα με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Όμως, ενώ ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η υποστήριξή του προς το Μπακού αφορά μια απλή βοήθεια στην χώρα αυτή, η ωμή πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολύ σκοτεινή.

“Δεν αφορά απλώς βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν για να αμυνθεί ενάντια στους Αρμενίους, αλλά για σχέδιο του Ερντογάν που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε έναν μακροχρόνιο εχθρικό αντίπαλο (Αρμενία) και, ταυτόχρονα να πουλήσει εθνικισμό στο εσωτερικό της χώρας του.

Περιφρονώντας την Αρμενία και τις διεθνείς προσπάθειές της για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, ο Ερντογάν θέλει να δείξει σε όλους ότι είναι το αφεντικό.

Για τον Τούρκο πρόεδρο οι μέρες της τουρκικής συνδιαλλαγής έχουν τελειώσει. Αντ 'αυτού, ο Ερντογάν έχει καταστήσει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη με μια νέα τάση για στρατιωτικές επεμβάσεις.

Όμως, μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας βλέπει αυτήν την επιθετικότητα των Τούρκων, ως ανησυχητικό σημάδι της απομάκρυνσης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και την διεθνή τάξη της Δύσης, ενώ οι Τούρκοι εθνικιστές την βλέπουν ως μια καθυστερημένη πορεία προς το πεπρωμένο. Και πάλι, τα εγχώρια κίνητρα για τη δράση του Ερντογάν εδώ δεν μπορούν να υποτιμηθούν.

Η Τουρκία διεξάγει επί του παρόντος μια ολοένα και πιο έντονη δράση κατά της Ελλάδας και της Αιγύπτου σε σχέση με τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Η περίπλοκη σχέση της Τουρκίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί επίσης πηγή σοβαρών ανησυχιών”, δηλώνει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Νομίζουμε ότι ο Αμερικανός ειδικός απλά “διαβάζει” το μέλλον στο οποίο πιθανότατα το ΝΑΤΟ να στοχοποιήσει ένας κράτος που δεν θα θέλει να το ονομάζουν πλέον Τουρκία, αλλά Οθωμανική αυτοκρατορία. Μόνο που οι αυτοκρατορίες, μας τελείωσαν εδώ και πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.