Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πιό κάτω κι από τον πάτο... Γλίστρησε από το χαμηλότερο σημείο η τουρκική λίρα!

    Κατά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή το βράδυ, η τουρκική λίρα ανέκαμψε στο 7,8565 έναντι του δολαρίου. Του Ξένιου Μεσαρί...

   



Κατά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή το βράδυ, η τουρκική λίρα ανέκαμψε στο 7,8565 έναντι του δολαρίου.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Την Παρασκευή, η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στις πράξεις ανταλλαγής του τουρκικού νομίσματος (Swap operations) στο 11,75% από 10,25%, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την περαιτέρω αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών των επενδυτών, ενώ είχε προβεί σε αυξήσεις και τον προηγούμενο μήνα.

Μετά την αύξηση του επιτοκίου στις πράξεις ανταλλαγής, η λίρα ανάκτησε σχετικά την αξία της φτάνοντας την Παρασκευή το μεσημέρι σε περίπου 7,90 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από το χαμηλό ρεκόρ των 7,9550 που κατέγραψε εντός της βδομάδας λόγω του των γεωπολιτικών εξελίξεων και των ανακοινώσεων που αφορούσαν το δημοσιονομικό έλλειμμα του Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε επίσης: Ποια αλεξίπτωτα φορούν οι επενδυτές ενόψει των αμερικανικών εκλογών

Κατά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή το βράδυ, η τουρκική λίρα ανέκαμψε στο 7,8565 έναντι του δολαρίου.

Τον περασμένο μήνα, η τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 10,25%, παραμερίζοντας τις "εμμονές" του Ταγίπ Ερντογάν για πολιτική χαμηλών επιτοκίων.

Σύμφωνα με το Reuters, η αύξηση των επιτοκίων ώθησε το μέσο σταθμικό κόστος χρηματοδότησης στο 11,56% την Παρασκευή από το χαμηλό επίπεδο του 7,34% που κυριαρχούσε τον Ιούλιο. 10.10.2020 . sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.