Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας... «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται την Γαλάζια Πατρίδα σε Αιγαίο Ανατολική Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα»

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία αυτή τη φορά διά στόματος της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της χώρας. «Σε κάθε σημείο της...

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία αυτή τη φορά διά στόματος της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

«Σε κάθε σημείο της Γαλάζιας πατρίδας μας, δηλαδή τη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της χώρα μας, όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων.

Αν και βλέπουμε θετικά τα βήματα που γίνονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για τη μείωση της έντασης και της αύξησης της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο, στόχος μας είναι η διατήρηση των δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο και ο καθορισμός των περιοχών θαλάσσιας ευθύνης να γίνει με δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Σ. Ακτόπ όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Στο μεταξύ, ως προκλητική ενέργεια της Ελλάδας, που έχει ως σκοπό να σαμποτάρει τον ελληνοτουρκικό διάλογο, χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, η πρόσφατη έκδοση NAVTEX, από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Σήμερα πάντως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αύριο θα έρθει στην Ελλάδα, ενώ η σημερινή συνάντηση των τεχνικών επιτροπών Ελλάδας- Τουρκίας αναβάλλεται για «τεχνικούς λόγους». efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.