Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΔΕ για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή! Ο πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει φάκελο στον εισαγγελέα... Θέμα ωρών η ανάκληση

  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, υπέγραψε την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια και η απόφαση αναμένεται ...

 


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, υπέγραψε την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια και η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, μετά τη διαπίστωση ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει επίσης φάκελο στον εισαγγελέα, με τον οποίο θα ζητά την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η κ. Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της.

Ο κ. Τασούλας προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης, αφού είχε ζητήσει και λάβει από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής το σύνολο του φακέλου διορισμού της συζύγου του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν εξάλλου ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που ήλεγξε τα δικαιολογητικά γιατί δεν εντόπισε την καταφανώς ψευδή βεβαίωσή της.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ήταν από την αρχή παράνομος και ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η υπεύθυνη δήλωση που εκείνη προσκόμισε βεβαιώνοντας ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα, όπως προβλέπει ο νόμος για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

«Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια ως μετακλητής ήταν εξαρχής παράνομος, εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος», ανέφερε η Κουμουνδούρου και πρόσθετε: «Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει: «Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και "πάγωσε" μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Τέλος, ζητούσε απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία, «που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.