Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Στρατός παραλαμβάνει τον Δεκέμβριο τα πρώτα 80 θωρακισμένα Μ1117 - Έρχονται 1200 συνολικά!

   Του Χρήστου Μαζανίτη_ Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ σε αγαστή συνεργασία με τα Επιτελεία γκαζώνει ώστε να τρέξουν προγράμματα που θα ε...



  



Του Χρήστου Μαζανίτη_Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ σε αγαστή συνεργασία με τα Επιτελεία γκαζώνει ώστε να τρέξουν προγράμματα που θα ενισχύσουν κατακόρυφη την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΓΕΣ έχει τρέξει εδώ και μήνες όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε ότι αφορά την άμεση ενίσχυση με συνολικά 1.200 Μ1117, όπως πρώτοι είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, που μεταδώσαμε από τις αρχές του Σεπτέμβρη, έχει οριστεί και το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων που θα μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να κάνει την επιλογή των οχημάτων από το διαθέσιμο απόθεμα, ενώ είναι πολύ πιθανό η μετάβαση να φέρει και την προμήθεια κάποιων αρχικών μονάδων Bradley M2A2 καθώς και των αμφιβίων AAV7 για τις ανάγκες των πεζοναυτών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ έχουν ολοκληρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες και έχουν συντάξει τους σχετικούς φακέλους, που έχουν αποστείλει στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών κι Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου η υπογραφή του σχετικού εγγράφου που θα ανάψει το «πράσινο φως» για 2 ταξίδια. Και μιλάμε για 2 ταξίδια διότι πριν την μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αρμόδιο κλιμάκιο θα ταξιδέψει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Στην αμερικανική βάση της Στρατιάς Ευρώπης, όπου βρίσκονται ήδη 80 Μ1117 και τα οποία είναι πολύ πιθανό – αν κυλήσουν όλα βάσει χρονοδιαγραμμάτων – να βρίσκονται στον Έβρο τον Δεκέμβριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.