Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιτουρκική Συμμαχία 10 κρατών με πρωτοβουλία Ισραήλ στη Μεσόγειο...!! Στρατιωτική ανάσχεση της τουρκίας...

   Οι Ισραηλινοί μετά και τις τελευταίες ωμές προκλήσεις για την κυριότητα της Ιερουσαλήμ από τον σουλτάνο Ερντογάν, κατανόησαν ότι το να αγ...

  


Οι Ισραηλινοί μετά και τις τελευταίες ωμές προκλήσεις για την κυριότητα της Ιερουσαλήμ από τον σουλτάνο Ερντογάν, κατανόησαν ότι το να αγνοείς την Τουρκία πλέον είναι μέγα λάθος, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Το δε μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τις δηλώσεις Ερντογάν για την ιερή πόλη χειροκρότησαν όλα τα τουρκικά κόμματα ανεξαρτήτου ιδεολογίας και προελεύσεως και αυτό μας λέει πολλά για την επόμενη ημέρα στην χώρα αυτή.

Για αυτό και έχουμε πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Ισραήλ για τη δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας 10 χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο, Μπαχρέιν, Κύπρος, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και ΗΑΕ).

Η Τουρκία θεωρεί εαυτόν ως περιφερειακή μεσαία προς μεγάλη στρατιωτική δύναμη, η οποία παρεμβαίνει από το Ναγκόρνο και την Συρία, μέχρι την Λιβύη και το Ιράκ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Τουρκίας σε υποθέσεις περισσοτέρων του ενός κρατών και την πιθανή απειλή που θέτουν οι φιλοδοξίες της για το μέλλον της περιοχής, τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ και πολλών αραβικών χωρών, ιδίως των ΗΑΕ και της Σαουδικής Αραβίας, απαιτούν την άμεση ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ χωρών που μπορούν αντισταθμίσουν την επιθετικότητα της Άγκυρας.Γιατί όχι λοιπόν σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο...και Ιερουσαλήμ σύμφωνα και με αυτά που δηλώνει ο Ερντογάν και οι στρατηγοί που τον στηρίζουν από πίσω;

Ισραηλινή πηγή στα μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι η μετατόπιση της εξουσίας στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια έχει αναδιαμορφώσει τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές από τις χώρες της περιοχής, οι οποίες οδηγούνται σε επανεξέταση μιας πιθανής επέκτασης του πλαισίου των σχέσεών τους.

Σύμφωνα με Ισραηλινό ειδικό “η Ελλάδα είναι ίσως μοναδικά κατάλληλη χώρα για να βοηθήσει σε αυτήν τη συνεργασία.

Η Ιερουσαλήμ ενίσχυσε τους δεσμούς της με την Αθήνα την τελευταία δεκαετία παράλληλα με τις ολοένα και πιο σταθερές κοινές προσπάθειες μεταξύ Ισραηλινού και ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ με κινήσεις επηρεασμού στο Κογκρέσο, και της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας (CHIA) το 2013.

Τα τελευταία χρόνια, η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών επεκτάθηκε αφού το Ισραήλ άνοιξε στρατιωτικό γραφείο στην Αθήνα.

Το 2015, Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία που παρέχει συνεργασία με πολλά προγράμματα και στις δύο χώρες. Όταν δε ολοκληρωθεί το σχέδιο EuroAsia Interconnector, που αφορά ένα σύστημα διασύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας με το ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφοράς, θα έχουμε το μεγαλύτερο υποβρύχιο καλώδιο ισχύος στον κόσμο".


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.