Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Tουρκική ιδιωτική εταιρία ασφάλειας έστησε «Στρατόπεδο Αζερμπαϊτζάν» στο Κατεχόμενο Άφριν…

Εφημερίδα Τhe Guardian : Τουρκική ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έστησε στο Άφριν “Στρατόπεδο Αζερμπαϊτζάν” Τουρκική ιδιωτική εταιρεία ασφαλ...



Εφημερίδα Τhe Guardian : Τουρκική ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έστησε στο Άφριν “Στρατόπεδο Αζερμπαϊτζάν”

Τουρκική ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας αναφέρεται πως στην πόλη Aφρίν της Συρίας, έστησε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και εκεί εκπαιδεύει συμμορίτες από τη Συρία για να τους στείλει στο Αζερμπαϊτζάν. Η εφημερίδα The Guardian έγραψε πως αυτοί οι συμμορίτες στο Αζερμπαϊτζάν θα αναλάβουν καθήκοντα εθνοφυλάκων, ότι συγκεντρώθηκαν από τα μέσα του Σεπτεμβρίου και μετά και ότι θα παίρνουν από 7 ως 10.000 λίρες Τουρκίας το μήνα.
….
Η εκπαίδευσή τους άρχισε πριν από ένα μήνα. Δύο αδέρφια με καταγωγή από τη Συρία μίλησαν στην εφημερίδα The Guardian λέγοντας πως εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στις 13 Σεπτεμβρίου. Τα αδέρφια είπαν πως κανονικά ζούνε στην πόλη Αζέζ και πήγαν στο Άφριν όταν κάποιοι ηγέτες πολιτοφυλακών, τους πρότειναν να εργαστούν σε μία τουρκική εταιρεία ασφαλείας σε άλλη χώρα.

Ανέφεραν πως έφτασαν στο στρατόπεδο στο Άφριν στις 13 Σεπτεμβρίου, όπου συναντήθηκαν με έναν αξιωματικό της Μεραρχίας Σουλτάνος Μουράτ . Εκεί όπως ανέφεραν ο αξιωματικός τους πρότεινε να μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν για να προστατεύουν εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου με συμβόλαιο τριών έως έξι μηνών και με μισθό από 7 έως 10.000 τουρκικές λίρες το μήνα.

Ο ένας από τα δύο τα αδέρφια που λεγόταν Μοχάμεντ είπε πως “Ο ηγέτης μας μας είπε πως δεν θα πολεμήσουμε Και ότι απλά θα προστατέψουμε κάποιες περιοχές. Ο μισθός μας δεν είναι επαρκής για αυτό το λόγο το βλέπουμε ως μία ευκαιρία να κερδίσουμε χρήματα”. Αναφέρεται πως σε αυτά τα άτομα δεν έχουν δώσει ακόμα λεπτομέρειες για αυτό που θα κάνουν στο Αζερμπαϊτζάν όπως και για το πότε θα εγκατασταθούν εκεί.

Ο άλλος ο αδερφός ονόματι Μαχμούτ δήλωσε πως “Εργαζόμουν ως ράφτης στο Χαλέπι, αλλά καθώς υποχρεωθήκαμε να πάμε στην Αζέζ, εγώ και η οικογένειά μου δεν κερδίζουμε αρκετά χρήματα.” Στην είδηση αναφέρεται επίσης πως “Οι μισθοί που υπόσχονται σε σύγκριση με τις 450 έως 550 λίρες που παίρνουν από την Άγκυρα οι συμμορίες που μάχονται με τον Μπασάρ Άσαντ, είναι πολύ μεγάλοι”. Ένα άτομο ονόματι Ομέρ που μίλησε στην εφημερίδα ανέφερε ότι μαζί με 150 άτομα τον κάλεσαν από την Ιντλίμπ προς το Άφριν στις 22 Σεπτεμβρίου. …..

Ο Σύριος αυτός ανέφερε πως “Όταν ακούσαμε πως υπάρχει πρόταση για δουλειά στη Λιβύη, οι άνθρωποι φοβόταν να πάνε εκεί αλλά τώρα υπάρχουν χιλιάδες άτομα που θέλουν να πάνε στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν. Για εμάς εδώ δεν υπάρχει πια τίποτε”. Στην είδηση αναφέρεται ότι όπως τώρα στην πρόταση για το Αζερμπαϊτζάν έτσι και στη Λιβύη τους είχαν πει μπροστά ήταν απλά εθνοφύλακες σε κάποια μέρη αλλά τελικά βρέθηκαν να πολεμάνε στο μέτωπο. Επίσης αρκετοί ανέφεραν πως το 20% των μισθών πηγαίνουν στην τσέπη των αξιωματικών. Η εφημερίδα Guardian έγραψε πως ορισμένες πήγες από τον Συριακό Εθνικό στρατό και από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, αναφέρουν πως ήδη έχουν αναπτυχθεί 500 άτομα της ταξιαρχίας Σουλτάνου Μουράτ στο Αζερμπαϊτζάν. αναφέρεται πως μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο ανώτατοι αξιωματικοί ενώ εφημερίδα προσθέτει ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτούς τους χαιρετισμούς. η εφημερίδα Guardian σχολίασε ότι μία πιθανή ανάπτυξη συριακών συμμοριών στο Αζερμπαϊτζάν θα αποτελέσει ένα τρίτο πεδίο στον ανταγωνισμό Άγκυρας Μόσχας μετά τη Συρία και τη Λιβύη.
…..
http://etha15.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.