Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ για τα Γαλλικά RAFALE που θα πάρει η Ελλάδα...!! «Δεν είναι καθόλου καλή είδηση...» λέει τούρκος αναλυτής...!!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ RAFALE... "ΣΑΠΑΚΙΑ"...!!!  Δηλώσεις από ε...


ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ RAFALE... "ΣΑΠΑΚΙΑ"...!!! 

Δηλώσεις από ειδικό: η ελληνική αγορά μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία αλλάζει τις ισορροπίες στην περιοχή;

Εχει αναφερθεί πως η Ελλάδα θα αγοράσει από τη Γαλλία 18 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ.




Σχόλια σχετικά με το θέμα αυτό έκανε ο ειδικός σε θέματα αμυντικών τεχνολογιών και αμυντικής πολιτικής Αρντά Μεβλούτογλου.

Δήλωσε : ” Αν είναι αληθινή η είδηση πως η Ελλάδα θα αγοράσει αεροσκάφη τύπου Ραφάλ και αγοραστούν 18 μόνο αεροσκάφη, οι ισορροπίες δεν αλλάζουν, αλλά πάλι δεν είναι μία καλή είδηση. Επίσης για την εκπαίδευση και τις υποδομές για αυτά τα αεροσκάφη, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα. Ο εξοπλισμός όμως αυτών των αεροσκαφών με πυραύλους Μετεόρ δεν είναι καθόλου καλό για μας.”

Ο Μεβλούτογλου είπε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα πραγματοποιήσει αυτή την αγορά η Τουρκία θα πρέπει να εξισορροπήσει την κατάσταση και είπε πως ” Σε αυτό το περιβάλλον ο μόνος δρόμος φαίνεται να είναι είτε η αγορά αεροσκαφών F-16 Viper, είτε ο εκσυγχρονισμός των F-16 κατά προτίμηση με το ραντάρ AESA. Αλλά πιο σημαντικό από αυτό ή στην πραγματικότητα ενδεχομένως ο μόνος δρόμος, είναι να εστιαστούμε όχι στην πλατφόρμα αλλά στην ικανότητα και στον αντίκτυπο. Καθήκοντα όπως επιθέσεις αέρος προς ξηρά μεγάλου βεληνεκούς, εγγύς αεροπορική υποστήριξη, ηλεκτρονικός πόλεμος, τακτική αναγνώριση και υπέροχη στον αέρα είναι καθήκοντα τα οποία δεν είναι των αεροσκαφών άλλα καθήκοντα που ανήκουν στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και εκεί πρέπει να διανεμηθούν.”

https://www.yeniakit.com.tr

1/9/2020

Σχ.tourkikanea.gr Αυτό που δεν λέει αλλά υπονοεί ο Αρντά, είναι ότι η πρώτη επιλογή που αναφέρει σχετικά με τα F-16, φαίνεται να είναι ΑΔΥΝΑΤΗ. Διότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και την συναίνεση των ΗΠΑ. Οι οποίες για όσο υπάρχουν οι S-400 στην τουρκική επικράτεια δεν πρόκειται να συναινέσουν σε κάτι τέτοιο…