Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ Ο ΤΡΑΜΠ...!!! Μόλις στο 7% η διαφορά του από τους Δημοκρατικούς σε Δημοσκόπηση του Reuters...!!

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡ...

Δημοσκόπηση Reuters: Στο 7% η διαφορά Ν.Τραμπ - Τ.Μπάιντεν

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Μόλις δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανέβασε τα ποσοστά του, αν και εξακολουθεί να υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν.




Ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενώ ο αντίπαλός του το 47%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενέργησε σε παναμερικανικό επίπεδο στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου το Reuters, σε συνεργασία με την Ipsos.

Ακολουθώντας τον Τζο Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιχειρήσει να μετατοπίσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις διαδηλώσεις του κινήματος «Black Lives Matters», το οποίο κατηγορεί για την έξαρση βίας στις πόλεις. Ωστόσο, η πλειοψηφία -το 78%- των ερωτηθέντων παραμένει «πολύ» ή «κάπως» ανήσυχη σχετικά με την εξάπλωση του ιού COVID-19.

Σχεδόν το 60% απάντησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τουλάχιστον «μερικώς υπεύθυνος» για το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και των επιχειρήσεων εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς και για το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Αντίθετα, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν την εγκληματικότητα βασική προτεραιότητα για τη χώρα και δεν κρίνουν ότι τα ποσοστά της εγκληματικότητας αυξάνονται στις κοινότητές τους.

Μόνο το 8% περίπου των ενήλικων Αμερικανών απάντησε ότι βασική προτεραιότητα για τη χώρα είναι η εγκληματικότητα, σε σχέση με το 30% που απάντησε ότι είναι η οικονομία ή η εργασία και το 16% που απάντησε ότι είναι το σύστημα υγείας. Επίσης, το 62% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, περιλαμβανομένου του 62% των Δημοκρατικών και του 65% των Ρεπουμπλικανών, απάντησε ότι η εγκληματικότητα δεν αυξάνεται στις κοινότητές του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 53% των Αμερικανών ενηλίκων απάντησε ότι εξακολουθεί να βλέπει θετικά τους διαδηλωτές κατά του ρατσισμού, ποσοστό σχεδόν ίδιο με το 52% σε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα σε ολόκληρη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Συγκέντρωσε τις απαντήσεις από 1.335 ενήλικες Αμερικανούς, περιλαμβανομένων 551 Δημοκρατικών και 523 Ρεπουμπλικανών.