Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΥΣΣΑ οι τουρκοι.... Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στους Κούρδους του Ιράκ Humvees και πυρομαχικά αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στις δυνάμεις της περιοχής του Κουρδιστάν, Πεσμεργκά...



Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στις δυνάμεις της περιοχής του Κουρδιστάν, Πεσμεργκά.

Η αποστολή περιλαμβάνει περισσότερα από 100 ασυρμάτους και οχήματα - συμπεριλαμβανομένων των Humvees - καθώς στολές και πυρομαχικά, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου Πεσμεργκά και του πρέσβη της Ουάσιγκτον στο Ιράκ, Μάθιου Τούλερ.

Ο Τούλερ και ο υπουργός Peshmerga Σορς Ισμαήλ ανακοίνωσαν την παροχή βοήθειας σε συνέντευξη τύπου στο Αρμπίλ.

«Αυτό είναι ένα απτό σύμβολο της δέσμευσής μας προς τον λαό του Ιράκ και την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ», δήλωσε ο Τούλερ, σύμφωνα με το κουρδικό Rudaw .

«Εξίσου σημαντικό με τον εξοπλισμό είναι η εκπαίδευση που τον συνοδεύει και ήταν υπέροχο να παρατηρούμε τους στρατιώτες σε δράση πριν από την επίσημη παράδοση», είπε.

Οι δυνάμεις του πολυεθνικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προκειμένου να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος (IS) συνέχισαν να εκπαιδεύουν τόσο το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν όσο και την Πατριωτική Ένωση των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν από τότε που ο συνασπισμός παρενέβη στο Ιράκ το 2014.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για τους μισθούς του στρατού πεσμεργκά , παρά την πρόσφατη πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ της Βαγδάτης με της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ.

Οι δυνάμεις Πεσμεργκά θεωρούνται ουσιώδεις για να διατηρήσουν την ασφάλεια στην περιοχή από τις εξτρεμιστικές ομάδες όπως το IS, αλλά συνεχίζουν να μαστίζονται από πολιτικό φανατισμό και νεποτισμό, ανέφεραν οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του συνασπισμού στο Al-Monitor σε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση στη Σουλεϊμανίγια.

Al Monitor
The Hellenic Information Team© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.