Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί δεν το κάνουν ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ...;;; Το τουρκικό «αεροπλανοφόρο» αφού ξέμεινε από F-35, θα κουβαλάει DRONE...!!!

Η υπό κατασκευή ναυαρχίδα της Τουρκίας, το TCG Anadolu (L-400), είναι ένα αμφίβιο πλοίο που μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μίνι-αεροπλανο...


Η υπό κατασκευή ναυαρχίδα της Τουρκίας, το TCG Anadolu (L-400), είναι ένα αμφίβιο πλοίο που μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μίνι-αεροπλανοφόρο με μη επναδρωμένα ενάερια οχήματα, αναφέρουν αμερικανικές πηγές, μετά τα αδιέξοδα των Τούρκων.

Το μέγα πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η τουρκική στρατιωτική ηγεσία είναι ότι δεν έχει εξασφαλίσει κανενός τύπου μαχητικού καθέτου απο-προσγειώσεως (STOVL) μαχητικό αεροσκάφος κατάλληλο για αυτό το πλοίο στο άμεσο μέλλον.




Ως αποτέλεσμα, η Άγκυρα πιθανότατα να έχει ήδη αποφασίσει να εξοπλίσει το πλοίο αυτό με επιθετικά μη επανδρωμένα αεροχήματα τύπου Bayraktar ΤΒ και Akıncı, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζουμε ότι το πλοίο αυτό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα σχέδια της ισπανικής ναυαρχίδας, Juan Carlos I, με στόχο να εκτελεί μια ποικιλία αποστολών και καθηκόντων για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, μεταφέροντας αεροσκάφη με ειδικές προδιαγραφές και ελικόπτερα.

Η αρχική εκτίμηση προέβλεπε ότι το Anadolu θα μετέφερε έξι αεροσκάφη F-35B Lightning II, καθέτου απογείωσης και προσγείωσης (STOVL), μαζί με τέσσερα από τα ελικόπτερα επίθεσης T129 ATAK, 2 ελικόπτερα Seahawk S70B.

Η Άγκυρα είχε σχεδόν παραγγείλει 19-20 αεροσκάφη F-35B, ωστόσο, οι κυρώσεις των ΗΠΑ ανέβαλαν το πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter για την χώρα αυτή μετά την αγορά και παράδοση ρωσικών πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Δεν παραδόθηκε κανένα F-35 και ούτε πρόκειται στο εγγύς μέλλον κάτι τέτοιο.

Με τα αεροσκάφη F-35B να μην είναι πλέον επιλογή, το μόνο άλλου τύπου μαχητικό STOVL που θα μπορούσε πιθανώς να αγοραστεί για το Anadolu ήταν το AV-8B Harrier.

Η Τουρκία εξέφρασε κάπαια στιγμή το ενδιαφέρον της να αγοράσει Harrier για το Anadolu για να χρησιμεύσουν ως ενδιάμεση λύση ώσπου να μπορέσει τελικά να αποκτήσει F-35B, αλλά και αυτή η επιλογή δεν είχε τύχη μιας και το συγκεκριμένο αεροσκάφος “κουβαλά” πολλά χρόνια και δεν είναι λειτουργικό στο περιβάλλον της Α.Μεσογείου.

"Η Τουρκία έχει σημειώσει σοβαρή πρόοδο στην ανάπτυξη εξοπλισμένων drones τα τελευταία χρόνια.
Αυτά τα εναέρια οχήματα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο ναυτικό της Τουρκίας, ειδικά καθώς η Άγκυρα το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο για να προβάλλει ισχύ σε ολόκληρη τη Μεσόγειο για την λεγόμενη Γαλάζια πατρίδα,” γράφει μεγάλο αμερικανικό περιοδικό.

Έτσι πιθανότατα η Τουρκία θα προβεί στην τοποθέτηση επιθετικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων τύπου Bayraktar ΤΒ και Akıncı, για να υλοποιήσει μέρος των νεο-οθωμανικών σχεδίων της κατά Ελλάδος, Κύπρου και λοιπών χωρών.