Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νίκαια: Έξι συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων - Κρατούμενος ο «εγκέφαλος» της σπείρας

Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών, έκανε μία σπείρα ο “εγκέφαλος” της οποίας, όπως αποκαλύπτεται, είναι έγκλει...



Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών, έκανε μία σπείρα ο “εγκέφαλος” της οποίας, όπως αποκαλύπτεται, είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στη Νίκαια, συνέλαβαν έξι άτομα, οι πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες και κατηγορούνται για απάτες, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Στη σχηματισθείσα δικογραφία του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη περιλαμβάνονται επιπλέον και άλλοι κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, μεταξύ αυτών και το ηγετικό μέλος της σπείρας.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ο “εγκέφαλος” της σπείρας επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 22-9-2020 με ηλικιωμένη Ελληνίδα και με το πρόσχημα ότι θα εισπράξει αναδρομικά συντάξεων την έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό άλλης Ελληνίδας, που είναι μέλος της συμμορίας.

Οι έξι συλληφθέντες αρχικά μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα, προκειμένου η ηλικιωμένη να κάνει ανάληψη μέρους του ποσού με τη χρήση τραπεζικής κάρτας και στη συνέχεια μετέβησαν σε υποκατάστημα στη Νίκαια προκειμένου η γυναίκα να προβεί στην ανάληψη του υπολοίπου ποσού από το ταμείο. Ωστόσο, η παθούσα είχε προλάβει να καταγγείλει τη συναλλαγή που πραγματοποίησε, καθώς αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος της. Αμέσως μετά, αστυνομικοί που έσπευσαν στο υποκατάστημα συνέλαβαν την δράστιδα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη που την περίμεναν σε κοντινό σημείο.

Επίσης, εξιχνιάστηκε ακόμη μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με ομιλητή το ανωτέρω ηγετικό μέλος, όπου με το πρόσχημα ότι επρόκειτο να λάβει επιδότηση από το ΕΣΠΑ την έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 2.850 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ με ταχυδρομική επιταγή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του ήδη κρατούμενου αρχηγικού μέλους της συμμορίας και άλλων μελών είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου για παρόμοια αδικήματα. Συγκεκριμένα είχαν εξιχνιαστεί 70 περιπτώσεις απάτης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.