Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ... Ο μέχρι πρότινος Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία υποστηρίζει ότι χωρίς τον Ερντογάν οι Τούρκοι θα είναι… αρνάκια

  Ο Μάρτιν Έρντμαν (Martin Erdmann), μέχρι πρότινος πρέσβης της Γερμανίας στην Τουρκία (2015-Ιούλιος 2020), σε άρθρο γνώμης στη Frankfurter ...

 


Ο Μάρτιν Έρντμαν (Martin Erdmann), μέχρι πρότινος πρέσβης της Γερμανίας στην Τουρκία (2015-Ιούλιος 2020), σε άρθρο γνώμης στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, «θάβει» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά επισημαίνει ότι θεωρεί την Τουρκία «άγκυρα σταθερότητας» στην περιοχή και για αυτό καλεί όλους μας να κάνουμε… υπομονή μέχρι την επόμενη ημέρα στη γείτονα χώρα, η οποία προσδοκά να είναι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία.

Η ανάλυσή του είναι χαρακτηριστική για το πώς βλέπουν οι Γερμανοί την Τουρκία. Πόσο σημαντική τη θεωρούν για τα συμφέροντά τους και προσπαθούν να πείσουν και τους υπόλοιπους ότι αυτό το περιφερειακό πρόβλημα, γνωστό κι ως «ανατολικό ζήτημα» ή «τουρκικό πρόβλημα», είναι «άγκυρα σταθερότητας».

Ο Γερμανός διπλωμάτης δεν δείχνει να αποδέχεται ότι η σημερινή Τουρκία -μετά από 20 χρόνια ισλαμιστικού καθεστώτος- έχει μεταλλαχθεί, έχει απομακρυνθεί από την κοσμικότητα. Θεωρεί ότι εάν αλλάξει η διακυβέρνησή της θα… επανέλθει σε κάποια κανονικότητα.

Βεβαίως αυτή η υποτιθέμενη κανονικότητα μιας κοσμικής Τουρκίας είναι μασκάρεμα.

Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατικό κράτος, ήταν πάντα ένα αυταρχικό καθεστώς, ανεξάρτητα εάν στην εξουσία βρίσκονται κεμαλικοί ή ισλαμιστές.

Είναι η υποτιθέμενη κοσμική Τουρκία που επανειλημμένα παραβίασε τη Συνθήκη της Λωζάνης, που έκανε τα πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, την εισβολή στην Κύπρο, τα Ίμια κ.α.

Είναι οι στρατιώτες της κοσμικής Τουρκίας που αποκεφάλιζαν Κούρδους αυτονομιστές.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανάληψη της εξουσίας από τον Ερντογάν, το 2003, είχε δημιουργήσει στην Αθήνα ελπίδες μιας «επόμενης ημέρας» απαλλαγμένης από την επιθετικότητα των στρατηγών της Άγκυρας.

Ποιων στρατηγών; Των κεμαλικών «κοσμικών», των φιλοδυτικών, αυτών που και τώρα πάλι προβάλλονται ως «κανονικοί» απέναντι στους ισλαμιστές.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ κοσμικής και ισλαμικής Τουρκίας.

Η διεκδίκηση νησιών στο Αιγαίο, η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά από νησιά και νησίδες, δεν ξεκίνησε από τους ισλαμιστές αλλά από την κεμαλική «κοσμική» αντιπολίτευση.

Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ποια άλλη Τουρκία προσδοκά ο Γερμανός διπλωμάτης να δει την επόμενη ημέρα μετά τον Ερντογάν, η Τουρκία δεν αλλάζει και θα πάψει να αποτελεί απειλή μόνο εάν διαμελιστεί.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.