Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ... Βίντεο-πρόκληση από την Τουρκία για «Γαλάζια Πατρίδα» με σουλτάνους, ναυμαχίες και εμβατήρια με Ερντογάν

Ο νεο-οθωμανισμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτυπώνεται σε ένα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών. Την Κυριακή η τουρκική προεδρία έδωσε στη δ...


Ο νεο-οθωμανισμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτυπώνεται σε ένα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών. Την Κυριακή η τουρκική προεδρία έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του επίσημου λογαριασμού επικοινωνίας ένα βίντεο, στο οποίο διακρίνει εύκολα κανείς το πώς οραματίζονται οι γείτονες τη «Γαλάζια Πατρίδα» και εμφανίζονται εικόνες με πειρατές, σουλτάνους, ναυμαχίες, όπλα, ενώ ακούγονται και εθνικά εμβατήρια.

Στο βίντεο, λοιπόν, εμφανίζονται δύο παιδιά που διαβάζουν στο σαλόνι και ξαφνικά χτυπά η πόρτα με δύο Τούρκους αξιωματούχους να κρατούν μία σημαία. Ο πατέρας των παιδιών έχει γίνει μάρτυρας με το αγόρι περήφανο πια για τον νεκρό πατέρα του, κρεμάει την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Και εν μέσω αυτών των εικόνων ακούγεται ο Ερντογάν να απαγγέλλει το εμβατήριο της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Οι στίχοι του εμβατηρίου «Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρουν:

«Οι άπιστοι έγιναν ένα έθνος κι έστησαν συμμαχία.

Οι στρατοί του Ισλάμ προσέφυγαν στο δημιουργό.

Το λιοντάρι της Μεσογείου (Χαϊρεντίν Πασά) έβγαλε το σπαθί Ζουλφικάρ.

Ο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά με τον στόλο του Ισλάμ χτυπά κατά κύματα τη συμμαχία των σταυροφόρων.

Εγώ άκου κόσμε, είμαι παιδί μάρτυρα.

Μην ξεχνάς πως είμαι τέκνο της πατρίδας με την ημισέληνο.

Που από το αίμα των προγόνων μου ρέει στις φλέβες μου.

Δίνουμε την ζωή μας και παίρνουμε ζωές για την Γαλάζια Πατρίδα».

Και στο τέλος του βίντεο βάζει... το κερασάκι στις τουρκικές προκλήσεις ο Ερντογάν, ο οποίος απαγγέλλει στίχους από το ποίημα «Σημαία». Εκεί λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην τούρκικη σημαία ακούγεται να απαγγέλλει τα εξής: «Εεε εσύ που ανεμίζεις τεντωμένη στους ανέμους Περιστέρι της ειρήνης αετέ του πολέμου Λουλούδι μου που ανθίζεις στα ορεινά Γεννήθηκα κάτω από σένα Θα πεθάνω κάτω από σένα Εσύ που είσαι η ιστορία μου η τιμή μου η πίεσή μου , τα πάντα μου ! Όποιο μέρος στη γη σου αρέσει ! Όπου θες να στηθείς Πες το μου να σε στήσω εκεί».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.