Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Μειώνονται οι θάνατοι – Στην Ινδία τα περισσότερα νέα κρούσματα

Αχτίδα αισιοδοξίας από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού....


Αχτίδα αισιοδοξίας από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού.


Όπως γνωστοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο αριθμός των νέων θανάτων από τον Covid – 19 μειώθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε το 1,8 εκατομμύριο.




Τα περισσότερα νέα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ινδία, με τις σχεδόν μισό εκατομμύριο νέες μολύνσεις στην χώρα να αυξάνουν τον παγκόσμιο απολογισμό των κρουσμάτων κατά 1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ωστόσο, η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και στην αμερικανική ήπειρο, στην οποία καταγράφηκαν περισσότερα από τα μισά κρούσματα και θάνατοι παγκοσμίως, αν και σε κάποιες περιοχές παρατηρούνται μειώσεις, σημείωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην τελευταία του έκθεση.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, στο Περού, το Μεξικό, την Κολομβία και την Αργεντινή παρατηρούνται “αυξητικές τάσεις”.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Στο “κόκκινο” η Γηραιά Ήπειρος
Στην Ευρώπη τα περισσότερα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 30 Αυγούστου καταγράφηκαν στην Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ουκρανία. Συγκεκριμένα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία είναι αντίστοιχος με αυτόν που είχε καταγραφεί στην κορύφωση της επιδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 85%.

“Η νοτιοανατολική Ασία κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο κρουσμάτων, κυρίως λόγω της αύξησης των μολύνσεων στην Ινδία”, εξήγησε ο ΠΟΥ.

“Στην Ινδία αναφέρθηκαν σχεδόν 500.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες, αύξηση 9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως”, πρόσθεσε.

Στην Αφρική, οι μολύνσεις στην Αιθιοπία έφτασαν “σε νέα ύψη”, ενώ στη Νότια Αφρική – στην οποία έχει καταγραφεί ο 5ος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος στην ήπειρο – συνεχίζεται η καθοδική τάση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αρκετές χώρες που μέχρι πρότινος ήταν σημαντικές εστίες του Covid – 19, όπως η Γκάνα, η Κένυα, η Γκαμπόν και η Μαδαγασκάρη, κατέγραψαν λιγότερα κρούσματα, ανακοίνωσε ο διεθνής Οργανισμός, προσθέτοντας: “(…) οι αριθμοί θα πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά, καθώς ενδέχεται να επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, περιλαμβανομένης της τρέχουσας ικανότητας διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και της στρατηγικής, αλλά και καθυστερήσεων στην αναφορά” κρουσμάτων.