Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ... Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία αναθεώρηση των τιμών του φυσικού αερίου...

Η Τουρκία σκοπεύει να αναθεωρήσει τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις με τη Ρωσία, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν για την προμήθεια φυσικού αερίου ...



Η Τουρκία σκοπεύει να αναθεωρήσει τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις με τη Ρωσία, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν για την προμήθεια φυσικού αερίου αγωγού, διότι συνήφθησαν πριν από πολλά χρόνια και απαιτούν αναθεώρηση.

Μέχρι το 2020, η Άγκυρα ήταν ο δεύτερος πιο σημαντικός πελάτης της Gazprom. Τελευταία παρουσιάστηκε μια μεγάλη μείωση των προμηθειών αερίου στην Τουρκία.

Ενώ το 2019 οι προμήθειες ανήλθαν σε 15,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους μειώθηκαν 1,7 φορές στα 4,733 δισεκατομμύρια.

Τον Μάιο, το Blue Stream απενεργοποιήθηκε για συντήρηση και τον Ιούνιο το Turkish Stream. Ωστόσο, η Άγκυρα επανέλαβε τις εισαγωγές τον Ιούλιο.

Η Ρωσία προμηθεύει φυσικό αέριο με μακροπρόθεσμη σύμβαση η προβλέπει προσαρμογή στις τιμές του πετρελαίου και αλλαγή της τιμής του φυσικού αερίου με καθυστέρηση 9 μηνών.

Παρά την πτώση των τιμών της ενέργειας, η τιμή του ρωσικού αερίου αγωγών για την Τουρκία παρέμεινε υψηλή, ενώ η τιμή του ΥΦΑ στην αγορά spot έπεσε στα 15 $ ανά χίλια κυβικά μέτρα. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία αντικατέστησε το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου με ΥΦΑ.

Συγχρόνως,, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου για την τουρκική αγορά θα πέσουν κάτω από τα 100 $ τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2021.

Ωστόσο, λόγω της νομισματικής κρίσης, η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει τόσο πολύ.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.