Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ...!!! Ο Ερντογάν συντρίβει τη λίρα… Νέο ιστορικό χαμηλό σήμερα

Οι γεωπολιτικές εντάσεις λειτουργούν ως βαρίδι για την τουρκική λίρα και κατά συνέπεια για την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών της γ...


Οι γεωπολιτικές εντάσεις λειτουργούν ως βαρίδι για την τουρκική λίρα και κατά συνέπεια για την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών της γειτονικής χώρας, αλλά και την ικανότητα αρκετών επιχειρήσεων να εξυπηρετήσουν δάνεια- μεγάλο μέρος των οποίων είναι σε αμερικανικό δολάριο.






Σήμερα, Πέμπτη, το νόμισμα υποχωρεί στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των 7,4243 λιρών ανά δολάριο. Τον Αύγουστο ήταν το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση στον αναδυόμενο κόσμο, καθώς υποτιμήθηκε 5% έναντι του δολαρίου, ενώ όπως φαίνεται και ο Σεπτέμβριος θα είναι επώδυνος μήνας.

Δεν είναι βεβαίως μόνο οι γεωπολιτικές εξελίξεις που οδηγούν τους επενδυτές στο να γυρίσουν την πλάτη στο τουρκικό νόμισμα. Όπως σχολιάζει το Bloomberg το νόμισμα έχει πέσει «θύμα» των υποσχέσεων Ερντογάν για μεγάλη αύξηση των δημοσίων δαπανών, αλλά και των πιέσεων, που ασκεί διαρκώς στην κεντρική τράπεζα της χώρας για μείωση των επιτοκίων. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει το 20% της αξίας του.