Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανοί αναλυτές: «Σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης, οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν την Τουρκία στη Μεσόγειο»

Ο Tom Rogan, σχολιαστής για το Washington Examiner, έγραψε την Παρασκευή, πως το Ναυτικό των ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να εμπλακεί και να ...



Ο Tom Rogan, σχολιαστής για το Washington Examiner, έγραψε την Παρασκευή, πως το Ναυτικό των ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να εμπλακεί και να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν οι εντάσεις στην περιοχή αναζοπυρωθούν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «φαίνεται να έχει αποσυρθεί, τουλάχιστον λίγο, από την επικείμενη αναμέτρηση με τη Μεσόγειο Θάλασσα με την Ελλάδα», σημείωσε ο Ρόγκαν, αλλά οι εντάσεις θα μπορούσαν να ξεσπάσουν ξανά.

Οι μονάδες μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «απέχουν μόλις λίγες μέρες από την περιοχή», είπε ο Ρόγκαν, και χρησιμοποιώντας τις σε μια άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο «θα έφερνε τον Ερντογάν ακριβώς στο ίδιο παιχνίδι που αρέσκεται και απολαμβάνει σήμερα να παίζει με την Ελλάδα».

Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν εγκλωβιστεί στην κλιμάκωση των εντάσεων σχετικά με τα δικαιώματα στα χωρικά ύδατα και τους φυσικούς πόρους στη Μεσόγειο, με τη διαφορά να επικεντρώνεται στα ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ακτή και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο βόρειο ένα τρίτο της Κύπρου.

Τα τουρκικά σεισμικά ερευνητικά σκάφη έχουν πραγματοποιήσει γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες από πέρυσι, συνοδευόμενα από «γελοιωδώς μεγάλους στόλους πολεμικών πλοίων», αναφέρει στο Washington Examiner των ΗΠΑ ο Ρόγκαν.

Το παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν στη θάλασσα είναι ένα χρήσιμο μήνυμα για τις εσωτερικές πολιτικές, καθώς ο πρόεδρος μπορεί να ενισχύσει τα «εθνικιστικά διαπιστευτήριά του αντιπαραθέτοντας τη μακροχρόνια εχθρότητα της Τουρκίας», καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει τον κατήφορό της.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο γειτόνων και των συμμάχων του ΝΑΤΟ πρόκειται να ξεκινήσουν, αλλά εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός και εάν τα στρατιωτικά μηνύματα της Γαλλίας δεν είναι αρκετά, τότε πρέπει να εμπλακούν οι ΗΠΑ, γράφει ο Ρόγκαν.

«Η άφιξη μιας μονάδας κρούσης των ΗΠΑ θα άλλαζε τα πράγματα», πρόσθεσε. «Μια αερομεταφερόμενη ομάδα θα μπορούσε να νικήσει ολόκληρο το τουρκικό ναυτικό από περιοχές πέρα ​​από την δύναμη κρούσης της Τουρκίας. Ο Ερντογάν το ξέρει αυτό ακόμα κι αν είναι απρόθυμος να το παραδεχτεί»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.