Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Εντοπίσαμε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αν.Μεσόγειο... Εκεί η Ελλάδα σεν έχει υφαλοκρηπίδα» λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας για Καστελόριζο & Κύπρο

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου εντόπισε η Τουρκία στις έρευνες και γεωτρήσεις που έκανε νότια του Καστελόριζου και περιμετρικά της Κύπρο...



Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου εντόπισε η Τουρκία στις έρευνες και γεωτρήσεις που έκανε νότια του Καστελόριζου και περιμετρικά της Κύπρου, φυσικά εντός της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, αλλά οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις τελικές δοκιμές!

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Ντονμέζ είπε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν γίνει μέχρι στιγμής οκτώ γεωτρήσεις.

«Καταγράφουμε ροές αερίου, υπάρχουν τα στοιχεία για μεγάλα κοιτάσματα. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι είναι οικονομικό και υπάρχει συνέχεια. Μόλις επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη των κοιτασμάτων και το μέγεθός τους θα το ανακοινώσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε βέβαιοι πριν».

Όταν ρωτήθηκε για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είπε ότι «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος και τα δικαιώματα κανενός, αλλά θέλουμε να μην έχει κανείς βλέψεις στα δικά μας δικαιώματα και στο δίκαιό μας. Είπαμε πως ακόμη και για μια σταγόνα νερό αν χρειαστεί θα την προστατεύσουμε και με τίμημα τη ζωή μας».

Μιλώντας για τα κοιτάσματα στο Καστελόριζο υποστήριξε και πάλι ότι «Δεν έχει υφαλοκρηπίδα εκεί η Ελλάδα» και κατηγόρησε τη Γαλλία πως στηρίζει την Ελλάδα: «Θέλω να ρωτήσω τη Γαλλία και τους κυβερνώντες της: Μήπως στο παρελθόν έπαθαν παρόμοιο πράγμα οι ίδιοι; Επειδή το 1977 βίωσε με τη Βρετανία ένα παρόμοιο πρόβλημα», ανέφερε.

Και συνέχισε, λέγοντας πως «Δυστυχώς όταν η Ιταλία το 1947 άφησε το Καστελόριζο στην Ελλάδα, η τότε κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν έβγαλε άχνα, δεν έφερε αντίρρηση».

Για τον Χάρτη της Σεβίλλης, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ δηλώνουν πλέον ότι δεν έχει ισχύ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.