Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ για τον Ερντογάν...!! Ισραήλ-Λιβάνος έτοιμοι να υπογράψουν για ΑΟΖ

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν καταρχήν για την οριοθέτηση οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους, θέτοντας εκτός τις όποιες βλέψεις είχε η Το...


Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν καταρχήν για την οριοθέτηση οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους, θέτοντας εκτός τις όποιες βλέψεις είχε η Τουρκία στην περιοχή για να υπερκεράσει την κυπριακή ΑΟΖ και να οριοθετήσει κοινή οικονομική ζώνη με το Ισραήλ στα πρότυπα του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ο οργανισμός των χωρών της Μεσογείου έχει ωθήσει με τον καλύτερο τρόπο τις χώρες στην Μεσόγειο σε μια ουσιαστική συνεννόηση, εκτοπίζοντας τις όποιες τουρκικές βλέψεις υπάρχουν με το γνωστό σχέδιο Γαλάζια Πατρίδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς επιβεβαίωσε ότι Ισραήλ και Λίβανος κατέληξαν ήδη σε προκαταρκτική συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ το κύριο μέρος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα Jerusalem Post γράφει ότι θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ Βηρυτού και Τελ Αβίβ για τα θαλάσσια σύνορα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα τεθούν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, οι οποίες θα αποστείλουν τον David Schenker, που είναι ο αναπληρωτής υφυπουργός εξωτερικών για την Εγγύς Ανατολή, ενώ και ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα παρευρεθεί στη συνάντηση ως παρατηρητής.

Η διαβουλεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου αφορούν την επιθυμία της Βηρυτού να ξεκινήσει έρευνες για φυσικό αέριο στην πλούσια σε ενέργεια Ανατολική Μεσόγειο, σε έκταση 860 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιμένει στο δικαίωμα της να διατηρήσει το 40% των πόρων αυτής της περιοχής μπλοκάροντας εδώ και μεγάλο διάστημα μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μετά όμως από την μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το λιμάνι της Βηρυτού τον περασμένο μήνα, οι διαπραγματεύσεις έγιναν και πάλι αντικείμενο συζήτησης υπό το φως της επείγουσας επιθυμίας της Βηρυτού να απαλλαγεί από την οικονομική κρίση.

Οι περιοχές ΑΟΖ του Λιβάνου που συμπίπτουν με τις θαλάσσιες περιοχές του Ισραήλ αφορούν μια περιοχή 9 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.