Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αύριο στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ -Πιέσεις για διάλογο με την Τουρκία πριν από τις κυρώσεις...

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη διήμερη επίσκεψη του Σαρλ Μισέλ σε Αθήνα και Λευκωσία, καθώς η τρέχουσα εβδομάδα είναι καθοριστική για ...

Μισέλ και Μητσοτάκης συζητούν φορώντας μάσκες

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη διήμερη επίσκεψη του Σαρλ Μισέλ σε Αθήνα και Λευκωσία, καθώς η τρέχουσα εβδομάδα είναι καθοριστική για το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου.




Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φτάνει αύριο στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την επομένη θα μεταβεί στην κυπριακή πρωτεύουσα όπου θα συναντήσει τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Αντικείμενο των επαφών του Σαρλ Μισέλ θα είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κατάλογος των κυρώσεων έναντι της Τουρκίας. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι ο κατάλογος των κυρώσεων αφορά τις ενέργειες της Αγκυρας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου παραμένουν ακόμα το «Barbaros» και το «Yavuz», με NAXTEX που λήγουν στο τέλος της εβδομάδας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί να φτάσουμε στην επιβολή των κυρώσεων καθώς αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει η προσπάθεια για αποκλιμάκωση. «Επιθυμία μας δεν είναι να επιβληθούν κυρώσεις διότι αν φτάσουμε στο σημείο να επιβάλουμε κυρώσεις τότε δεν θα έχουμε πετύχει την απαραίτητη αποκλιμάκωση. Αλλά θα το κάνουμε ως Ευρώπη εφόσον δούμε ότι η άλλη πλευρά στο δρόμο της λογικής», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.