Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ: Ρωσική πρεσβεία κατά Πομπέο: Προσπαθεί να τραβήξει την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο

Με οργή αντέδρασε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμε...

Με οργή αντέδρασε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.


«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό» αναφέρει σε σχόλιό της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Μ.Πομπέο για τη Ρωσία.


Νωρίτερα, με ένταση και νεύρα είχε αντιδράσει και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πολιτικός εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη δεύτερη επίσκεψη σε έναν μήνα Αμερικανού αξιωματούχου στην Ελλάδα, που, όπως είπε, επισκιάζει την ουδετερότητα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.


Ο Τσελίκ υποστήριξε πως η μονομερής δήλωση υποστήριξης των ΗΠΑ -διά στόματος Μάικ Πομπέο- προς την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και βάζει εμπόδια στις σχέσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.


Η Τουρκία, διά της διπλωματικής οδού, τόνισε ο Ομέρ Τσελίκ, σημείωσε πως και η επίσκεψη στην ελληνοκυπριακή πλευρά τροφοδοτεί το πολιτικό αδιέξοδο στο ζήτημα του Κυπριακού, που, όπως υποστηρίζει, στηρίζει η Λευκωσία.


Μάικ Πομπέο: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά τις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σούδα, εκφράζοντας παράλληλα και τη στήριξή του στη χώρα μας και την ελληνική κυβέρνηση.


Ο κ. Πομπέο -ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε το πρωθυπουργικό ζεύγος για τη φιλοξενία του- είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός ΥΠΕΞ έρχεται στην Ελλάδα δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση» Ελλάδας-ΗΠΑ -αργότερα ανακοινώθηκε ο ελλιμενισμός αμερικανικού ελικοπτεροφόρου στη Σούδα- και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας αλλά και ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης και τη στρατιωτική ηγεσία».


Η Τουρκία στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους, λέει ο Τσελίκ

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε όμως και στην ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, παίρνοντας θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως οι δύο χώρες έχουν κοινή μοίρα και κοινές αξίες.


Ο Τούρκος πολιτικός υποστήριξε πως η Αρμενία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός και πραγματοποίησε επίθεση «γενοκτονίας». Το μήνυμα του Ερντογάν είναι πως η Τουρκία θα βρίσκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν ως το τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.