Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ... Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Είμαστε ιδιοκτήτες της Μεσογείου - Ξεχάστε την ειρήνη χωρίς εμάς

Την τακτική «καρότο και μαστίγιο» συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τη μία, εμφανίζεται πλέον πιο διαλλακτικός και ανοιχτός στον διά...


Την τακτική «καρότο και μαστίγιο» συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τη μία, εμφανίζεται πλέον πιο διαλλακτικός και ανοιχτός στον διάλογο με την Ελλάδα και την ΕΕ, από την άλλη, ωστόσο, φροντίζει να... υπενθυμίζει ότι αυτός ακριβώς ο διάλογος, θα διεξαχθεί με τους δικούς του όρους.

«Η Τουρκία είναι χώρα της Μεσογείου. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά ιδιοκτήτες» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα για την θέση της Τουρκίας πριν την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά κατά των τετελεσμένων... Το πρόβλημα στη Μεσόγειο μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία όλων των χωρών. Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους» απείλησε ακόμη.

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα» τόνισε ο Ερντογάν. Και προσέθεσε: «Κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων».

Μιλώντας για την στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το Ερεβάν θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, στα οποία έχει εισβάλει, κάνοντας λόγο για «κατοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.