Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανικό Πεντάγωνο για Λιβύη: Η Τουρκία συνεχίζει την αποστολή χιλιάδων μισθοφόρων και τακτικού στρατού

Παρά τις δηλώσεις υποστήριξης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, η Τουρκία συνεχίζει, σύμφωνα με αμερικανικές και διεθνείς εκθέσ...


Παρά τις δηλώσεις υποστήριξης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, η Τουρκία συνεχίζει, σύμφωνα με αμερικανικές και διεθνείς εκθέσεις, τη μεταφορά μισθοφόρων και εξοπλισμού στην Τρίπολη, ως ένδειξη συνεχούς ώθησης προς πιθανή κλιμάκωση, επιπλέον της επικίνδυνης κλιμάκωσης στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου.




Περισσότεροι από 5.000 μισθοφόροι από τη Συρία στάλθηκαν από την Τουρκία στην Τρίπολη, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε από την Αμερικανική Διοίκηση Αφρικής - AFRICOM όπως σημειώνει η Sky News.

Η έκθεση περιέγραψε τους μισθοφόρους ότι έχουν ποινικό μητρώο και ότι διαπράττουν φρικαλεότητες και επιθέσεις εναντίον πολιτών της Λιβύης.

Επισημαίνεται επίσης ότι η πλειονότητα αυτών των μαχητών δεν έχει εμπειρία μάχης και ότι ο λόγος για την άφιξή τους είναι τα χρήματα.

Η Άγκυρα δεν ήταν ικανοποιημένη με αυτό, αλλά, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, εκατοντάδες μονάδες των τακτικών δυνάμεών της μεταφέρθηκαν στο έδαφος της Λιβύης, ειδικά ομάδες εκπαιδευτών και συμβούλων.

Αυτό που είναι ασφαλές είναι ότι η μεταφορά μισθοφόρων και ο εξοπλισμός της Τουρκίας γίνεται τώρα και δεν σταμάτησαν μετά την κατάπαυση του πυρός όπως ανακοινώθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από τη διεθνή απεσταλμένη στη Λιβύη Στεφανί Ουίλιαμς.

Η Ουίλιαμς ανέφερε με σαφήνεια ότι συνεχίζεται η αποστολή μισθοφόρων και όπλων και τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η κλιμάκωση στη Λιβύη και να επιστρέψει η πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

Ahram
--
The Hellenic Information Team