Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διοικητής τάγματος του τουρκικου στρατού και υπαξιωματικοί προφυλακίστηκαν για…..

Κατηγορία : ο διοικητής του 2ου συνοριακού τάγματος συνελήφθη για δωροδοκία και λαθραία διακίνηση ανθρώπων Ο Ιλκάι Κατί-διοικητής του δεύ...


Κατηγορία : ο διοικητής του 2ου συνοριακού τάγματος συνελήφθη για δωροδοκία και λαθραία διακίνηση ανθρώπων

Ο Ιλκάι Κατί-διοικητής του δεύτερου συνοριακού τάγματος που βρίσκεται στην Νουσαιμπίν και οι υπαξιωματικοί Νιχάτ Μουράτογλου, Γκιουρκάν Σινάν και Αζίζ Τσακί, είναι ανάμεσα στα 9 άτομα που προφυλακίστηκαν για δωροδοκία και λαθραία διακίνηση ανθρώπων ενώ το περιστατικό απεκρύβη από την κοινή γνώμη.




Σύμφωνα με την είδηση του Αχμέτ Κανμπαλ από το πρακτορείο Μεσοποταμία, στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε η εισαγγελία του Μάρντιν και για την οποία επέβαλε απόφαση απορρήτου, συνελήφθησαν πάνω από 20 άτομα μεταξύ των οποίων ο ταγματάρχης Ιλκάι Κατί-διοικητής του 2ου συνοριακού τάγματος και οι υπαξιωματικοί Νιχάτ Μουράτογλου, Γκιουρκάν Σινάν και Αζίζ Τσακί. Έγινε γνωστό ότι η έρευνα αφορούσε λαθραία διακίνηση μεταναστών και δωροδοκίες. Στα πλαίσια της έρευνας ο ταγματάρχης και οι υπαξιωματικοί μαζί με τους πολίτες Α.Τ., Κ.Μ., Χ.Α., Ρ.Κ. και Ο.Α. προφυλακίστηκαν για τα ίδια αδικήματα.

Σύμφωνα με την είδηση η επιχείρηση άρχισε όταν μετά από τη σύλληψη και κατάθεση ενός ατόμου συνελήφθησαν μία ομάδα μεταναστών πού από την Νουσαιμπίν ήθελαν να μεταβούν στις δυτικές περιοχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ταγματάρχης Ιλκάι Κατί λέγοντας πως “οι στρατιώτες που έρχονται εδώ γίνονται πλούσιοι”, έπεισε τους άλλους υπαξιωματικούς στο θέμα της λαθροδιακίνησης. Ακολούθως ήρθαν σε επαφή με πολίτες από την πλευρά της Τουρκίας και της Συρίας και άρχισαν το λαθρεμπόριο τσιγάρων και τηλεφώνων. Ο ταγματάρχης υπόσχονταν πως θα παρείχε ασφάλεια σε αυτούς που περνούσαν τα τσιγάρα από τα σύνορα μέχρι που τα παρέδιδαν στους αγοραστές τους, ενώ είχαν συμφωνήσει πως θα μοιράζονταν συνεταιρικά τα κέρδη. Αναφέρεται πως σε κάθε μεταφορά διασφάλιζαν κέρδος μεταξύ 8 και 10 χιλιάδων δολαρίων.

…..
Τα ¨υλικά¨ τα περνούσαν με στρατιωτικά οχήματα και μέσα στην διοίκηση της φρουράς τα φόρτωναν σε πολιτικά οχήματα και από κει τα έστελναν στις δυτικές περιοχές. Στην είδηση αναφέρεται πως το εγκληματικό αυτό δίκτυο έκανε και διακίνηση λαθρομεταναστών. Έναντι 18.000 δολαρίων περνούσε τους μετανάστες από τη συνοριακή γραμμή της Συρίας μέσω των στρατιωτικών περιοχών. Όταν όμως συνελήφθη μία ομάδα μεταναστών ο ταγματάρχης και οι άλλοι στρατιωτική τέθηκαν υπό τεχνική παρακολούθηση και διεξήχθη έρευνα σε βάρος τους. Όταν μετά το τελευταίο περιστατικό συνελήφθη ο ταγματάρχης ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ οι άλλοι στρατιωτικοί τις παραδέχτηκαν.

https://tele1.com.tr

15/9/2020

Σχ. https://tourkikanea.gr: Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το έχουν οι στρατιωτικοί ! Ποιός ξέρει πόσα βυτία με λαθραίο πετρέλαιο έχουν δει να περνάνε από εκεί. Πετρέλαιο στο οποίο εμπλέκεται και η οικογένεια Αλμπαϊράκ (γαμπρός του Ερντογάν).