Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΗ Μόσχα εγκαλεί την Ελλάδα για δήλωση του Πάιατ… περί ανάσχεσης της Ρωσίας

Την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας προκάλεσε σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. ...


Την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας προκάλεσε σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.






Ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής… επιρροής”». Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία σημειώνει χαρακτηριστικά:




Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εάν συμφωνεί η ίδια η Ελλάδα με την ως άνω ψευδή “ανάλυση” του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων». ​Σε παλαιότερη δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης είχε δηλώσει ότι τυχόν σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας δήθεν συμφέρει τη Ρωσία και μόνο αυτήν, για να λάβει απάντηση από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι «σε αντίθεση με ορισμένες άλλες χώρες, η Ρωσία δεν είναι οπαδός της πολιτικής “διαίρει και βασίλευε” και δεν θέτει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε εξάρτηση από την ποιότητα των σχέσεων του εταίρου της με μια τρίτη χώρα. Δεν είναι η πρακτική μας να κάνουμε προβοκάτσιες, να υποστηρίζουμε τις σιγοκαίουσες συγκρούσεις και να ανάβουμε καινούριες».


ΠΗΓΗ: SPUTNIK