Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ στα Αχαμνά της τουρκίας...!!! Οι Αμερικάνοι πάνε για Κουρδικό Κράτος με την υποστήριξη Αιγύπτου, ΗΑΕ και Σαουδικής Αραβίας...!!

Tρομερή εξέλιξη έχουμε στην Συρία από την δράση 4 χωρών με την δημιουργία της αυτόνομης συριακής περιφέρειας που δεν θα ανήκει στον Άσα...

US troops believe Turkey deliberately fired artillery at an American  commando outpost in Syria

Tρομερή εξέλιξη έχουμε στην Συρία από την δράση 4 χωρών με την δημιουργία της αυτόνομης συριακής περιφέρειας που δεν θα ανήκει στον Άσαντ, ενώ θα ονομάζεται περιφέρεια Σίρζε (τουρκικά Σιρνάκ που παραπέμπει σε τουρκικό έδαφος) προκαλώντας σεισμικές αντιδράσεις εκτός από την Δαμασκό και στην Άγκυρα.




Μιλώντας στο BasNews, πηγή της συριακής κουρδικής διοίκησης (Rojava) τόνισε ότι με την υποστήριξη τριών αραβικών χωρών, και με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών οργανώσεων, η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη θα αυτονομηθεί κάτω από την πρωτοβουλία των ΗΠΑ, με την ανακήρυξη της περιφέρειας Σιρνάκ (το όνομα παραπέμπει σε τουρκική επαρχία).

Σε αυτήν την αυτόνομη περιφέρεια θα συμμετέχουν και οι Κούρδοι και ως εκ τούτου, για αυτό οι ΗΠΑ επιθυμούν να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες μεταξύ του κουρδικού εθνικού συμβουλίου και του PYD (πολιτική πτέρυγα των Σύρων Κούρδων).

"Η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν σθεναρά αυτό σχέδιο", αναφέρει η ίδια πηγή.

Μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ πραγματοποίησε συνάντηση με Άραβες πολέμαρχους στα ανατολικά του Ευφράτη, αλλά και με εκπροσώπους του κουρδικού πολιτικού κόμματος στη Ρογιάβα καθώς και χριστιανικές οργανώσεις.

Η πηγή τόνισε ότι στη συνάντηση, η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, αποφασίστηκε η ανακήρυξη νέας περιφέρειας με εδάφη στα ανατολικά του Ευφράτη, η οποία θα περιλαμβάνει Κούρδους, Άραβες και Χριστιανούς, με το όνομα «Περιφέρειας Cizre (τουρκικά Σιρνάκ)».

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αναγνωρίζουν αυτήν την αυτόνομη περιοχή στο συριακό έδαφος με το που θα ανακοινωθεί.

Η πηγή πρόσθεσε επίσης ότι, "κάθε στοιχείο της περιοχής αυτής (Ανατολικά του Ευφράτη), θα έχει αμερικανική και αραβική υποστήριξη (Σ. Αραβία-Εμιράτα-Αίγυπτος), θα διαχειρίζεται το δικό της έδαφος ενώ θα διαθέτει και την δική της κυβέρνηση”.

Οι ΗΠΑ θέλουν να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την ένωση Κουρδικού Εθνικού συμβουλίου και Σύρων Κούρδων, διότι σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν την ένωση του ιρακινού Κουρδιστάν με το συριακό κομμάτι.

Η πηγή της κουρδικής διοίκησης στην Συρία (Rojava) σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν οι Κούρδοι, που θα είναι το μεγαλύτερο μέρος του νέου σχηματισμού, να επιταχύνουν τις προσπάθειες ενότητας μεταξύ τους.