Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λέσβος: «Αντάρτικο» Αφγανών - Αρνούνται να μπουν στο νέο καταυλισμό - Σενάρια για μεταφορά σε ακατοίκητα νησιά

«Αντάρτικο» Αφγανών στην Λέσβο οι οποίοι αρνούνται να μπουν στο νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής στο Καρά Τεπέ. Όπως αναφέρεται οι Αφγανο...

 Λέσβος: «Αντάρτικο» Αφγανών - Αρνούνται να μπουν στο νέο καταυλισμό - Σενάρια για μεταφορά σε ακατοίκητα νησιά

«Αντάρτικο» Αφγανών στην Λέσβο οι οποίοι αρνούνται να μπουν στο νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής στο Καρά Τεπέ. Όπως αναφέρεται οι Αφγανοί, οι οποίοι είναι σχεδόν κράτος εν κράτει στη Λέσβο, αφού είναι η πολυπληθέστερη ομάδα αλλοδαπών και μετά τον τριπλό εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας, τώρα θέλουν να αποχωρήσουν άμεσα από το νησί με προορισμό, την Αθήνα.




Είναι άγνωστο πως οι Αρχές θα επιτύχουν τη μεταφορά τους στο νέο καταυλισμό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πιεζόμενη από την κατάσταση θα προχωρήσει σε επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, ώστε να απομακρυνθεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού των αλλοδαπών από την Λέσβο.

Το αδιέξοδο όμως παραμένει έστω και με αυτούς του ελάχιστους που θα κριθεί ότι δεν δικαιούνται άσυλο. Πως και πότε θα απελαθούν και εάν απελαθούν γενικώς;
Την ίδια ώρα το γερμανικό περιοδικό FOCUS αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της μεταφοράς αλλοδαπών σε ακατοίκητα νησιά.

Το δημοσίευμα του περιοδικού είναι: «’Αυστραλιανό μοντέλο’: Οι "πρόσφυγες" της Μόριας απειλούνται με μετεγκατάσταση σε ένα νησί με κακή φήμη».

Μάλιστα, το περιοδικό θυμίζει ότι την συγκεκριμένη λύση είχε αφήσει ανοιχτή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τον περασμένο Μάρτιο, ερωτηθείς σχετικά, είχε πει ότι «όλα είναι πάνω στο τραπέζι».

Το Focus αναφέρεται και στην περίπτωση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη. Μόλις προχθές ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε ότι:

«έχει έρθει η ώρα να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ή σε υπεράκτιες πλατφόρμες».

Θυμίζει, δε, ότι τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Βολουδάκης είχε παρουσιάσει το «σχέδιό» του σε Γερμανούς βουλευτές. ‘Όπως είχε πει ο Thorsten Frei και Marian Wendt, του CDU εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι με την πρόταση. Και ότι τον διαβεβαίωσαν ότι θα είχε την έγκριση μεγάλου μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο στρατόπεδο με κονδύλια της ΕΕ.