Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έχει ξεκινήσει η κατασκευή της κορβέτας «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ»...» λέει ο αντιπρόεδρος τρης ΟΝΕΧ... Επτά για το ΠΝ πλέον τις Φρεγάτες...!!

Ο αντιπρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου ONEX κ. Κωνσταντίνος Κεράτσας βρέθηκε πριν δύο ημέρες στο Καστελόριζο, όπου συμμετείχε στην εκδή...


Ο αντιπρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου ONEX κ. Κωνσταντίνος Κεράτσας βρέθηκε πριν δύο ημέρες στο Καστελόριζο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Α. Μεσόγειο.

Στα πλαίσια της ομιλίας του έκανε λόγο και για τα ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου, όπου όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ναυπηγείται ήδη η πρώτη κορβέτα κλάσης Θεμιστοκλής για λογαριασμό του ΠΝ.

Ο ομιλία του, με θέμα το δίκαιο του ισχυρού στην θάλασσα, επικεντρώθηκε γύρω από την πρόταση «Η στρατιωτική ισχύς κάθε κράτους είναι η ικανότητα να μπορεί να παράγει δικά του όπλα.»

Ποια είναι η Φρεγάτα ''Θεμιστοκλής''

Στη ιστοσελίδα της ελληνοϊσραηλινής σύμπραξης για την κατασκευή της κορβέτας "Θεμιστοκλής" σημειώνεται:

"Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής φέρνει επιχειρησιακές δυνατότητες της επόμενης γενιάς στο μελλοντικό ναυτικό πόλεμο. Είναι ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων σε μήκος 72 μέτρων και πλήρης μετατόπιση περίπου 800 τόνων.

Η κορβέτα Θεμιστοκλής περιλαμβάνει υπερσύγχρονα όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, που μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών". Η νέα κορβέτα φτάνει επίσης ταχύτητες άνω των 30kn με εκτεταμένη αντοχή. Μπορεί να επιχειρήσει μεσαίου μεγέθους ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων Ειδικών Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά 7 κορβέτες κλάσης «Θεμιστοκλής», σχεδιασμός που βασίζεται στην ισραηλινή Saar-72.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.