Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ... «Τα νησιά βρίσκονται στη λάθος πλευρά...» είπε ο Τσαβούσογλου στο Ευρωκοινοβούλιο...!! Επίθεση σε Ελλάδα - Κύπρο - Γαλλία...

¨Στα ελληνικά νησιά, τα οποία βρίσκονται στη λάθος πλευρά της μεσαίας γραμμής και βρίσκονται στην πλευρά μας, δεν πρέπει να επιτραπεί να έχο...


¨Στα ελληνικά νησιά, τα οποία βρίσκονται στη λάθος πλευρά της μεσαίας γραμμής και βρίσκονται στην πλευρά μας, δεν πρέπει να επιτραπεί να έχουν ΑΟΖ ¨ είπε επί λέξη ο Τσαβούσογλου και μάλιστα στο Ευρωκοινοβούλιο...!!


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος «δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία». Όπως είπε, οι συμφωνίες τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας με γειτονικές χώρες, όπως με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, που είχε ξεκινήσει την εποχή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε την επιθετική πολιτική της Τουρκίας, δηλώνοντας ότι η «Ελλάδα δεν ξεκινά τον διάλογο μαζί μας, πάντα το βάζει στα πόδια». «Αν η Ελλάδα θέτει προϋποθέσεις, τότε έχουμε και εμείς τις δικές μας», είπε, προσθέτοντας: «Δώσαμε το ”πράσινο φως” σε κάθε πολιτικό διάλογο για να περιοριστεί η ένταση».

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είχε υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία μέσω Γερμανίας για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή, αλλά η Ελλάδα, λίγο πριν από μια κοινή γραπτή δήλωση που επρόκειτο να υπογραφεί την 7η Αυγούστου, προσχώρησε σε μια «παράνομη» συμφωνία με την Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να δυσαρεστηθεί πολύ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ακόμη ότι θεωρεί λάθος το ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, κάλεσε τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την υποστήριξή της στους «τρομοκράτες του PKK» και ζήτησε από την ΕΕ να ακολουθήσει τις συμβουλές της Ανγκελα Μέρκελ για να υπάρξει μια «ειλικρινής» διαμεσολάβηση για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε μάλιστα λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», για νησιά που βρίσκονται στη «λάθος πλευρά» και δεν μπορούν να έχουν την ίδια επήρεια στην οικονομική ζώνη, δικαιολογώντας ακόμα και το casus belli της Αγκυρας κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι εάν η Αθήνα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, η Τουρκία θα αποκλειστεί από τη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο.

iefimerida.gr 10/9/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.