Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα για την Αττική – Το σενάριο που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα στις περιοχές, όπου τα κρούσματα κορονοϊού είναι καθημερινά σε υψηλά επίπεδα, θα ανακοινωθούν την Τρίτη (15.09.2020), όπως γνωστο...

Αττική

Νέα μέτρα στις περιοχές, όπου τα κρούσματα κορονοϊού είναι καθημερινά σε υψηλά επίπεδα, θα ανακοινωθούν την Τρίτη (15.09.2020), όπως γνωστοποίησε ο Στέλιος Πέτσας, Οι κρίσιμες αποφάσεις για την Αττική.




Ο -σταθερά υψηλός- αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Με σκοπό να προλάβουν τα… χειρότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς και να συντάξει μία λίστα μέτρων για τις περιοχές που είναι στο “κόκκινο”.

Είναι δεδομένο, ότι θα επιβληθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα και στην Αττική, όπου καθημερινά εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως στη χώρα μας. Ειδικότερα, τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, στα Βόρεια Προάστια (κυρίως στο Δήμο Κηφισιάς) και σε κάποια άλλα σημεία της πρωτεύουσας, με τα Νότια Προάστια να έχουν… γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Τα μέτρα που είναι στο “τραπέζι”
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση αφορούν το κυλιόμενο ωράριο τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρείται και ο μεγαλύτερος συνωστισμός. Επιπλέον, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθούν τα άτομα ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα μείωση στους καλεσμένους κοινωνικών εκδηλώσεων, που μέχρι σήμερα είναι 50.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας – δηλαδή σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους – παραμένει πάντα στο “τραπέζι”, ωστόσο θεωρείται δύσκολο εγχείρημα, γι’ αυτό και για την ώρα φαίνεται πως θα αποφευχθεί ως μέτρο.