Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στη Μόρια: Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους

Οι τέσσερις ενήλικες από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους Αφγανούς που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας το βράδυ της Τρ...



Οι τέσσερις ενήλικες από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους Αφγανούς που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν εκ νέου το πρωί του Σαββάτου 19/9, στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη είχαν πάρει 48ωρη προθεσμία και τους είχε οριστεί δικηγόρος από το δημόσιο, ενώ χθες ζήτησαν να αντικατασταθεί ο δικηγόρος τους, και θα οδηγηθούν ξανά στον εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας.

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν όλοι οι μετανάστες από τη Λέσβο

Έως το Πάσχα θα έχουν φύγει από τη Λέσβο όλοι οι παράνομοι μετανάστες, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα φύγουν όλοι» διαβεβαίωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του στη βρετανική «Guardian», και συμπλήρωσε πως «από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που υπάρχουν εδώ σήμερα, προβλέπω πως 6.000 θα μεταφερθούν μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Οι κάτοικοι αυτού του νησιού έχουν περάσει πολλά. Έχουν επιδείξει μεγάλη υπομονή».

Επέμεινε πως είναι απαραίτητη η μεταφορά των πυρόπληκτων παράνομων μεταναστών στην προσωρινή δομή που έχει δημιουργηθεί, ενώ αναφέρθηκε και σε άτομα και ομάδες που τους αποθαρρύνουν από το να μπουν στη δομή.

«Υπάρχουν ομάδες Αφγανών και, φοβάμαι, ακόμη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενθαρρύνουν χιλιάδες άτομα να μην μπουν» δήλωσε ο υπουργός και προσέθεσε: «Δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση. Θα φύγουν από το νησί και θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη νέα δομή και να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα πρώτα»

.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.