Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρίκαλα: Σε καραντίνα 9 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου

Συναγερμός στο νοσοκομείο Τρικάλων. Εννέα γιατροί και νοσηλευτές τέθηκαν σε καραντίνα καθώς φαίνεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κ...



Συναγερμός στο νοσοκομείο Τρικάλων. Εννέα γιατροί και νοσηλευτές τέθηκαν σε καραντίνα καθώς φαίνεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid – 19.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το trikalavoice.gr ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο Τρικάλων και απευθύνθηκε στα Επείγοντα για ενοχλήσεις και παρέμεινε εκεί για αρκετές ώρες ερχόμενος σε επαφή με αρκετό κόσμο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε ως θετικός στον κορονοϊό και οι εργαζόμενοι τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:


¨”Στις 20/09/2020 έξι συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι του ΓΝΤρικάλων τέθηκαν σε καραντίνα εξαιτίας αναπόφευκτης έκθεσης τους σε επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα covid-19,στο χώρο του ΤΕΠ. Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Σωματείου, εγγράφως και προφορικώς, να δοθούν στο προσωπικό του νοσοκομείου σαφείς, γραπτές και ενυπόγραφες οδηγίες από τους αρμοδίους ως προς την οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων υποδοχής, διαχείρισης και νοσηλείας των υπόπτων περιστατικών covid-19, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.
Το αποτέλεσμα είναι το προσωπικό να εργάζεται καθημερινά με επισφαλείς συνθήκες εργασίας με τον κίνδυνο έκθεσης του στη μετάδοση της νόσου. Δυστυχώς τα επείγοντα περιστατικά ασθενών με ίλιγγο, κοιλιακό άλγος, λιποθυμικό σοκ, ανακοπή τραυματίες και τόσα ακόμη νοσήματα δε σταματούν λόγω της πανδημίας. Όμως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ καλείται να τα αναλάβει όλα, μαζί με τα ύποπτα κρούσματα covid-19,συμπτωματικα και μη, στον ίδιο χώρο παρόλα τα παράπονα και τις συστάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, εδώ και μήνες από ασθενείς και εργαζόμενους.
Καλούμε τη διοίκηση να προβεί άμεσα στην οργάνωση του χώρου υποδοχής και διαχείρισης υπόπτων περιστατικών covid-19, ανεξαρτήτου του χώρου των ΤΕΠ. Με ξεχωριστό και αποκλειστικό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα απασχολείται ΜΟΝΟ με τα ύποπτα περιστατικά για το covid19.
Απαιτούμε την εξασφάλιση των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας για όλο το υγειονομικό προσωπικό, καθώς και την τακτική λήψη τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα ασθενών στο νοσοκομείο.
Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και το σημαντικότερο να προασπίσουμε την υγεία των εργαζομένων, για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί αυτή την εποχή.
Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας”.

πηγή: trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.