Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτές είναι οι 5 φάσεις πριν την Έναρξη ενός Πολέμου... Στις φάσεις 2 προς 3 βρίσκεται η τουρκία απέναντι μας......!!!

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Die Welt ότι ο Ερντογάν ήθελε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στη Μεσόγειο και το ...



Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Die Welt ότι ο Ερντογάν ήθελε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στη Μεσόγειο και το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε...

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».




Με άλλα λόγια να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί σύμφωνα με την Welt.

Γιατί όμως η στρατιωτική ηγεσία απέρριψε το αίτημα Ερντογάν;

Την απάντηση την δίνει και πάλι το δημοσίευμα της Welt (τουλάχιστον βάσει των δικών της πληροφοριών και της δικής της οπτικής γωνίας) και την παρουσίασε στον ΣΚΑΙ η ανταποκρίτρια Ειρήνη Αναστασοπούλου:

Όπως αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου στην Die Welt, Μάριον Σέντκερ, όταν προετοιμάζεται για πόλεμο, ο στρατός ακολουθεί μια ακολουθία βημάτων:

  • πρώτα, μυστικές συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη,
  • στη συνέχεια διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις,
  • ακολουθούν πολεμικές ασκήσεις υψηλού κόστους,
  • το επόμενο στάδιο είναι οι προειδοποιητικές βολές
  • και μετά ακολουθεί η όποια επίθεση.

Σύμφωνα πάντα με την Welt, η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση 2, δηλαδή των στρατιωτικών γυμνασίων και εισέρχεται στην φάση 3, των πολεμικών γυμνασίων ή «ελιγμών πολέμου», καθώς στα τέλη Αυγούστου το ναυτικό της πήρε θέση, ενώ στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει μεγάλη στρατιωτική άσκηση βορειοδυτικά της Κύπρου.

Ερμηνεύοντας τις κινήσεις Ερντογάν η Welt γράφει ότι η σταδιακή διαμάχη του για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο έχει μόνο έναν σκοπό: να εξασφαλίσει την εξουσία του και να ενώσει τους Τούρκους πίσω του.

Ο μετασχηματισμός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η ανακάλυψη ενός φερόμενου προσοδοφόρου πεδίου φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα που είχε ήδη βρεθεί το 2004 και η κόντρα με την Ελλάδα είναι οι ψηφίδες ενός σχεδίου μέσω του οποίου θέλει να αποσπάσει την προσοχή του τουρκικού λαού από το να στραφεί εναντίον του.
Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr