Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΤΕ ΕΝΑ... ΟΥΤΕ ΔΥΟ... Κορωνοϊός: 38 τα υποψήφια εμβόλια που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ

Τα εμβόλια πρέπει να λάβουν την έγκριση του EMA πριν χρησιμοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Η Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε επ...



Τα εμβόλια πρέπει να λάβουν την έγκριση του EMA πριν χρησιμοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε επαφή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου με 38 παρασκευαστές εμβολίων κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Task Force Κλινικών Δοκιμών και Παραγωγής του EMA Φέργκους Σουίνι.

«Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο EMA βρίσκεται σε επαφή με παρασκευαστές 38 πειραματικών εμβολίων για την Covid-19», είπε.

Τα εμβόλια πρέπει να λάβουν την έγκριση του EMA πριν χρησιμοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει περιλάβει 38 πειραματικά εμβόλια σε διαδικασία κλινικής αξιολόγησης, στα οποία περιλαμβάνονται και εμβόλια που αναπτύσσονται στην Κίνα και την Ρωσία. Ακόμη 149 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε διαδικασία προκλινικής αξιολόγησης.

Ο Φέργκους Σουίνι δήλωσε ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ακολουθήσουν το ισχύον πρωτόκολλο και πρόσθεσε ότι η ΕΕ εφαρμόζει ενισχυμένο έλεγχο της ασφάλειας των πειραματικών εμβολίων που παρασκευάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.