Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Αλ Ουατίγια μας χτύπησαν ΜΙΡΑΖ 2000...!!! Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την εθνικότητα των αεροσκαφών που τους τίναξαν στον αέρα...!!

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας της χώρας για την καταστροφή των συστημάτων αεροπορικής άμυνας MiM...


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας της χώρας για την καταστροφή των συστημάτων αεροπορικής άμυνας MiM-23 Hawk στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης, που είχε χαρακτηρισθεί ως ‘μυστηριώδης’.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον πέντε συστήματα αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας καταστράφηκαν, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι αυτό δεν έγινε από μαχητές MiG-29, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά από μαχητικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- ΗΑΕ.

Έτσι, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τις αρχικές πληροφορίες ότι τα μαχητικά Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ συμμετείχαν στις επιθέσεις, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η επίθεση στην περιοχή θέσης του πυραυλικού συστήματος άμυνας πραγματοποιήθηκε μαζί με ισχυρή ηλεκτρονική καταστολή και δεδομένης της έλλειψης του εθνικού στρατού της Λιβύης σε τέτοια συγκροτήματα, καθώς και την έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού πολέμου σε μαχητικά Mirage 2000, προέκυψε το ερώτημα εάν η Τουρκία προσπαθεί να κρύψει έτσι την ευπάθεια της ακόμη και σε μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι ενεργά στην ίδια τη Λιβύη, τη Συρία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό απέχει πολύ από τις πρώτες πληροφορίες, όταν οι πηγές ανέφεραν ότι μαχητικά MiG-29 είχαν συμμετάσχει στην επίθεση, όπως επίσης και σε καταστροφή κομβόι του τουρκικού στρατού και των δυνάμεων του Σάρατζ που ετοιμάζονταν για επίθεση στη Σύρτη.

Avia.pro