Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλβανία: Η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια χωρίς να ρωτήσει τρίτους

Μετά τη μεγάλη συζήτηση που δημιουργήθηκε από την κυβερνητική δήλωση της Αθήνας για επέκταση 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα με την Αλβανία, νέ...


Μετά τη μεγάλη συζήτηση που δημιουργήθηκε από την κυβερνητική δήλωση της Αθήνας για επέκταση 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα με την Αλβανία, νέα εξέλιξη ήρθε και πάλι από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Είπε σήμερα ότι «Μετά τις δύο συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να λάβει περαιτέρω μέτρα για να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στα 12 μίλια, αρχικά στο Ιόνιο Πέλαγος, και στη συνέχεια θα γίνουν προετοιμασίες για επέκταση σε άλλες περιοχές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα ασκήσει το αποκλειστικό και αναγνωρισμένο δικαίωμα όλων των χωρών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και το οποίο δεν υπόκειται σε περιορισμούς ή έγκριση από τρίτα μέρη.

Σήμερα, είχε επίσης συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, σχετικά με τις εξελίξεις με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι ανοικτή σε τρίτες παρεμβάσεις, όπως η επίλυση της ΑΟΖ με την Τουρκία στο αρμόδιο Ανώτατο Δικαστήριο της Χάγης, αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να εγκριθεί από την Τουρκία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα θέση της τουρκικής πλευράς δείχνει ότι είναι ενάντια σε τρίτες παρεμβάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης.

Shqiptarja.com

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.