Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρουαζερόπλοιο με 12 κρούσματα και 1000 άτομα κατυθύνεται από την Μήλο στον Πειραιά...!!

Σε καραντίνα τα μέλη του πληρώματος που νόσησαν. Κλεισμένοι στις καμπίνες τους, οι περίπου 1.000 επιβάτες του πλοίου. Ο κορονοϊός διέκοψε...



Σε καραντίνα τα μέλη του πληρώματος που νόσησαν. Κλεισμένοι στις καμπίνες τους, οι περίπου 1.000 επιβάτες του πλοίου. Ο κορονοϊός διέκοψε την κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών…

Το κρουαζιερόπλοιο άλλαξε ρότα και αντί για το Ηράκλειο θα δέσει στον Πειραιά. Ο κορονοϊός χτύπησε 12 μέλη του πληρώματος…

Για το λιμάνι του Πειραιά αντί για το Ηράκλειο της Κρήτης ταξιδεύει το κρουαζιερόπλοιο Meinshiff 6 της TUI Cruises μέσα στο οποίο έχουν εντοπιστεί μετά από υγειονομικούς ελέγχους 12 θετικά κρούσματα κορονοϊού.
Το ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου ξεκίνησε χθες Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από το Ηράκλειο για μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Αυτή θα ήταν η δεύτερη κατά σειρά κρουαζιέρα της TUI Cruises μετά τον 6μηνο αποκλεισμό εξαιτίας του κορονοϊού.

Αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορoνοϊού που εντοπίστηκαν και τα οποία σήμαναν συναγερμό. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να “βγαίνουν” θετικά στον κορoνοϊό.

Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Το πλοίο διαθέτει 666 μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον covid 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Η Βίκυ Λέανδρος στην πρώτη κρουαζιέρα

Συνολικά στο πρόγραμμα είναι να πραγματοποιηθούν επτά συνολικά κρουαζιέρες ενώ άγνωστο παραμένει μετά την εξέλιξη αυτή τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ταξίδια. Το πρώτο ταξίδι στις ελληνικές θάλασσες του Meinshiff 6 είχε πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 20 Σεπτεμβρίου και στο δρομολόγιο της περιλαμβάνονταν προσεγγίσεις στην Κέρκυρα, στον Πειραιά, με αναχώρηση και επιστροφή στην Κρήτη.

Οι ταξιδιώτες της πρώτης κρουαζιέρας είχαν την χαρά κατά την διάρκεια του ταξιδιού να απολαύσουν σ έναν από τους χώρους του πλοίου και μια μοναδική συναυλία της ελληνογερμανίδας τραγουδίστριας Βίκυς Λέανδρος.

Στο πρόγραμμα των ταξιδιών περιλαμβάνονται δραστηριότητες στις στάσεις στον Πειραιά, την Κρήτη και την Κέρκυρα, όπως επίσκεψη στην Ακρόπολη, περιήγηση στις ακτές της Κέρκυρας ή ποδηλασία με έμπειρους ειδικούς, έπειτα από σχετική κράτηση που θα πρέπει να έχει γίνει είτε εκ των προτέρων, είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τους επιβάτες.
Αυστηρά μέτρα προστασίας

Όπως είχε γίνει γνωστό και σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της TUI Cruises, λόγω τήρησης των κανονισμών για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα προσφέρονται μόνο ως ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει άφιξη και αναχώρηση με ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους επιβάτες του Mein Schiff.

Προκειμένου να αποφευχθούν σημεία επαφών με άλλους ταξιδιώτες, δεν θα υπάρχουν μεμονωμένες αφίξεις.

Επιπλέον, στο κομμάτι των εκδρομών και δραστηριοτήτων, οι επιβάτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές μόνο με την κάρτα επιβίβασης και χωρίς να απαιτείται εισιτήριο. Οι εκδρομές θα γίνονται σε μικρές ομάδες, τα λεωφορεία θα απολυμαίνονται τακτικά, δεν θα υπάρχει μπουφές και θα αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου. Στις εκδρομές θα τηρούνται οι τοπικοί κανονισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.