Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πυρκαγιές: Γιατί η Παρασκευή είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού -Το «καμπανάκι» Χαρδαλιά και το μήνυμα του 112

Tο σύνολο του κρατικού μηχανισμού έχει τεθεί σε επιφυλακή για την Παρασκευή 4/9, καθώς με βάση τα προγνωστικά είναι η πλέον επικίνδυνη ημέρ...


Tο σύνολο του κρατικού μηχανισμού έχει τεθεί σε επιφυλακή για την Παρασκευή 4/9, καθώς με βάση τα προγνωστικά είναι η πλέον επικίνδυνη ημέρα του φετινού καλοκαιριού για την εκδήλωση πυρκαγιών.





Συνολικά, σε 17 νομούς της επικράτειας υπάρχει δείκτης επικινδυνότητας «4» για εκδήλωση πυρκαγιάς.




Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αυριανή ημέρα έκανε δήλωση και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θέλησε να επιστήσει την προσοχή σε όλους, ενώ λίγο αργότερα η Πολιτική Προστασία απέστειλε μέσω του 112 προειδοποίηση για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη κατηγορία κινδύνου είναι οι εξής περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
Περιφέρεια Ζακύνθου)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Το μήνυμα Χαρδαλιά στους πολίτες
Εξαιτίας του υψηλού κινδύνου που επικρατεί για μεγάλο μέρος της χώρας αύριο, ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θέλησε να επιστήσει την προσοχή σε όλους.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, αύριο, 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για τον λόγο αυτό απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια.