Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ινστιτούτο «RUSI»: Η Τουρκία ΑΠΕΙΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ενάντια στα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα...!!! ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο «ΣΤΟΧΟΣ» 5 χρόνια πριν λένε τώρα οι Βρετανοί...!!!

Ένα Βρετανικό Κέντρο Αμυντικών Μελετών προειδοποιεί ότι η αυταρχική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κατασ...

Ινστιτούτο «RUSI»: Η Τουρκία απειλή ασφαλείας στα ΝΑΤΟϊκά ...

Ένα Βρετανικό Κέντρο Αμυντικών Μελετών προειδοποιεί ότι η αυταρχική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει καταστεί απειλή για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.




Το «RUSI» (RUSI – Royal United Services Institute), απευθύνει έκκληση σε ανάλυσή του να μην υποτιμάται η σημασία του περιστατικού μεταξύ τουρκικού και γαλλικού πολεμικού πλοίου στη λιβυκή ακτή τον περασμένο Ιούνιο, ως αποτέλεσμα της προκλητικότητας των τουρκικών πλοίων και τονίζει ότι αντικατοπτρίζει τον στρατηγικό διχασμό μεταξύ ΝΑΤΟϊκών κρατών.

Εξηγεί ότι η μεταφορά (στη Λιβύη) φανατικών τζιχαντιστών από την Τουρκία, ενισχύει το προφίλ της Άγκυρας ως μιας απειλής ασφαλείας στα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα, προσθέτοντας σε αυτή τόσο την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400, όσο τις επανειλημμένες απειλές για άνοιγμα συνόρων για παράνομη διέλευση προσφύγων στην Ευρώπη.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ανάλυση αναφέρεται επίσης στις έκονες τουρκικές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ανάλυση, που υπογράφεται από τον Γάλλο αντιναύαρχο Patrick Chevallereau, επισημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να βρεθεί σε κίνδυνο εάν συνεχίσει να παρέχει κάλυψη στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας χωρίς συνέπειες για αυτή τη συμπεριφορά της.