Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φραγμός στον Αέρα για την τουρκία... Από τη Λιβύη ως την Αμμόχωστο απλώνονται ΔΕΚΑΔΕΣ Ελληνικά και συμμαχικά F-16 και άλλα μαχητικά...!!

Από τη Δευτέρα, ξεκινά η συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). ...


Από τη Δευτέρα, ξεκινά η συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Σούδα, βρίσκονται συνολικά 100 άτομα τεχνικοί και ιπτάμενοι των Εμιράτων.

Οι ασκήσεις και τα σενάρια  έχουν σχεδιαστεί απευθείας - ως αποτέλεσμα των τηλεφωνικών επαφών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον ομόλογο του Εμιριτιανό Χαμάντ Μωχαμεντ Θανί Αλ Ρουμαϊθί.

Όπως ενημερώνει ο έμπειρος Χρήστος Μαζανίτης απο το enikos.gr, Ελλάδα και ΗΑΕ θα προχωρήσουν και σε αεροναυτικές ασκήσεις. Δεν θα είναι μόνο



μαχητικά της ΠΑ αλλά και μονάδες επιφάνειας του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εμπλακούν στα σενάρια των ασκήσεων.Οι Φλώρος και Θανί συνδέονται με φιλία χρόνων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Αρχηγός των ΗΑΕ ήταν ο πρώτος που τον επισκέφθηκε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του ως Αρχηγός στις 28 Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ένταση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας με αφορμή την παρουσία του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, είχαν συνεχή επικοινωνία, με τον Έλληνα Στρατηγό να ζητεί να στείλει δύο F-16 ο Εμιρατιανός Αρχηγός στην Ελλάδα για συνεκπαίδευση, όπως έγινε με την Γαλλία. Ο Θανί αποφάσισε να κρατήσει ως... ευχάριστη έκπληξη την αποστολή τεσσάρων F-16 μαζί με 100 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης οι Εμιρατιανοί θα μείνουν για αρκετές ημέρες, ίσως και 2 εβδομάδες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μήνυμα ισχυρής συμμαχίας που εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση.

Από τη Λιβύη ως την Αμμόχωστο

Στο διάστημα 25 - 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη 4μερης άσκηση στην Κύπρο με μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, με την συμμετοχή Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου. Ήδη η Γαλλία στέλνει τρία Rafale, τα οποία θα μετάσχουν σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία. Ο Δ´ και ο Α’ κλάδος του ΓΕΕΘΑ ανέλαβαν να συντονίσουν ότι είχε αποφασιστεί σε υπουργικό επίπεδο και να οργανώσουν την 4μερή άσκηση. Βεβαίως, όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Υπάρχει ένας ιθύνων νους, με στρατηγική και όραμα και μια αξιόπιστη ομάδα, που πιστεύει στην διακλαδικότητα και τη σημαντικότητα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι, ταυτόχρονα με τις ασκήσεις Ελλάδας - ΗΑΕ στην Μεσόγειο, από Λιβύη μέχρι το Καστελλόριζο, έρχεται να κουμπώσει η τετραμερής από Καστελλόριζο μέχρι Αμμόχωστο. Με απλά λόγια ειδικά το διάστημα 25 έως 28 Αυγούστου τα ελληνικά μαχητικά θα πετούν από τη Λιβυη μέχρι την Αμμόχωστο, εκπέμποντας εκκωφαντικό μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος, με συμμαχίες οι οποίες ενισχύονται και σφυρηλατούνται μέσω κοινών ασκήσεων, σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Το μήνυμα που εκπέμπει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προς όλα τα Επιτελεία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό της εγρήγορσης και συνεχούς εκπαίδευσης.