Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξι εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών F-16 πάνω από το Αιγαίο... 27 παραβάσεις από 23 τουρκικά αεροσκάφη

Τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε επτά παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 27 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο ...

paraviaseis_2

Τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε επτά παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 27 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών

Έντονη ήταν για μια ακόμη ημέρα η παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο.




Σήμερα Παρασκευή, πάνω από το αρχιπέλαγος πέταξαν 23 τουρκικά αεροσκάφη (14 F-16, 7 επικόπτερα και 2 κατασκοπευτικά CN 235 ) τα οποία πραγματοποίησαν επτά παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 27 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι από τις επτά παραβιάσεις που σημειώθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι έξι εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Αξιοσημείωτο επίσης στη σημερινή δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ήταν και το γεγονός ότι και τα 14 τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα!

Όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.