Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Eξαπάτησαν 78χρονη και της πήραν 15.000 ευρώ... από το δέντρο!

Θύμα της γνωστής απάτης με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, έπεσε 78χρονη συμπολίτισσα μας στη Ρόδο πριν από τρεις ημέρες, η ...


Θύμα της γνωστής απάτης με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, έπεσε 78χρονη συμπολίτισσα μας στη Ρόδο πριν από τρεις ημέρες, η οποία πείστηκε και έδωσε στον άγνωστο δράστη που επικοινώνησε μαζί της, σχεδόν όλες τις οικονομίες της!




Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12 Αυγούστου η ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της είπε ότι είναι αστυνομικός. Ο επιτήδειος την πληροφόρησε ότι ο γιος της είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητο του ένα παιδί, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου. Ο ίδιος πρόσθεσε στην 78χρονη πως εξαιτίας του ατυχήματος ο γιος της, η νύφη και το εγγόνι της έχουν συλληφθεί και κρατούνται. Προκειμένου λοιπόν να αφεθούν ελεύθεροι η ηλικιωμένη γυναίκα θα έπρεπε να βάλει το ποσό των 15.000 ευρώ σε μία σακούλα και να το αφήσει σε συγκεκριμένο δέντρο που της υπέδειξε ο «αστυνομικός» στην πόλη της Ρόδου.




Πράγματι, η 78χρονη πήρε τα χρήματα ωστόσο παράλληλα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον γιο της και τα άλλα μέλη της οικογένειας του, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ουδείς απάντησε στα τηλεφωνήματα της.

Έτσι πείστηκε ότι πράγματι η κατάσταση ήταν όπως της είχε πει ο «αστυνομικός» και άφησε τα χρήματα στο σημείο που της είχε υποδείξει σε συγκεκριμένο δέντρο.

Αργότερα, όταν τελικά μίλησε με το γιο της και εκείνος της είπε πως τίποτα από όλα αυτά δεν είχαν συμβεί, η 78χρονη αντιλήφθηκε ότι είχε εξαπατηθεί και την επομένη (13 Αυγούστου 2020) κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και σίγουρα ούτε και το τελευταίο για αυτό και από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δόθηκαν στοιχεία για τον τρόπο «δράσης» των επιτήδειων αλλά και σημαντικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα λοιπόν με την αστυνομία, οι δράστες έχουν συγκεκριμένες μεθοδολογίες, οι οποίες βάσει και των περιστατικών που έχουν καταγγελθεί και έχουν διερευνηθεί και εξιχνιαστεί είναι οι εξής:
➢ Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
➢ Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου
➢ Απάτη με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από Δημόσιες Υπηρεσίες.

rodiaki.gr