Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Cumhuriet: «Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά στην Ανατολική Μεσόγειο... Είμαστε κολλημένοι μεταξύ του Καστελόριζου και Ρόδου..»

Μεγάλη τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «στον χάρτη των επισκέψεων των μονάδων επιφανείας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αποκαλύπτονται π...

Με νέα παράνομη Navtex μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου απαντά η Τουρκία

Μεγάλη τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «στον χάρτη των επισκέψεων των μονάδων επιφανείας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αποκαλύπτονται πολύ σαφή δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.




Σκάφη του τουρκικού ναυτικού επισκέφτηκαν λιμάνια σε μέρη όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Γεωργία. Ωστόσο, προς το παρόν, τα ίδια πολεμικά πλοία δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε λιμάνια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό περιλαμβάνει τη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Χωρίς την ανατολική πλευρά του «levant» στη Μεσόγειο, δεν θα μπορούμε να ασφαλίσουμε την περιοχή και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της Τουρκίας.

Είμαστε κολλημένοι μεταξύ του Καστελόριζου και Ρόδου. Στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούμε να πάμε στη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο αυτή τη στιγμή και αυτό είναι μέγα θέμα”, αναφέρει Τούρκος ειδικός στην Cumhuriet.

Γιατί όμως αναφέρονται τα σενάρια αυτά από τουρκικής πλευράς;

Ο λόγος έχει να κάνει με έναν ιδιότυπο τουρκικό ψυχολογικό πόλεμο σε συνδυασμό με σενάρια που προϋπάρχουν στα συρτάρια του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Οι Τούρκοι εδώ και μερικές ημέρες προκαλούν μια χώρα σαν την Ελλάδα με πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, που δεν έχει καμία σχέση με Συρία, το Ιράκ, ή την Λιβύη και αυτό φυσικά τους προκαλεί αναταραχή ότι και να λένε.

Ο λόγος είναι απλός. Μια “ήττα” στην κόντρα με την Ελλάδα, θα στοιχήσει απείρως περισσότερα από οπουδήποτε αλλού στο εσωτερικό της Τουρκίας, κουνώντας συθέμελα το ήδη σαθρό από την οικονομική κρίση τουρκικό οικοδόμημα, που οδηγείται στην καταστροφή ότι και λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι.