Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...!!! Η Τουρκία ετοιμάζεται για γεωτρήσεις ΚΑΙ εντός της αιγυπτιακής ΑΟΖ

Δεν δείχνουν διαθέσεις αποκλιμάκωσης οι Τούρκοι και ετοιμάζονται να προκαλέσουν και στην Αίγυπτο πιθανότατα με εργασίες θαλασσίων ερευνών, ...


Δεν δείχνουν διαθέσεις αποκλιμάκωσης οι Τούρκοι και ετοιμάζονται να προκαλέσουν και στην Αίγυπτο πιθανότατα με εργασίες θαλασσίων ερευνών, (ανάμεσα στην ΑΟΖ Λιβύης-Αιγύπτου που είναι και τα πλουσιότερα), χωρίς να διευκρινίζουν το που ακριβώς.

Τουρκική αμυντική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Μισράτα, που αναβαθμίζεται σε μεγάλη ναυτική βάση, θεωρείται “απαραίτητη για την ασφάλεια των... δραστηριοτήτων γεώτρησης στην περιοχή”.




Το λιμάνι της Μισράτα θα είναι διαθέσιμο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με την αεροπορική βάση Watya συνεχώς, τονίζουν οι ίδιοι.

Σε εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 13 Αυγούστου 2020, διακρίνεται η τουρκική φρεγάτα κλάσης Γκάμπια στη Μισράτα.

Πληροφορίες φέρουν την Τουρκία να έχει σχεδιάσει την μεταφορά στο λιμάνι της Μισράτα πολεμικών πλοίων σχετικά σύντομα για να προκαλέσει πιθανότατα την Αίγυπτο, η οποία υπενθυμίζουμε ότι μετέφερε πρόσφατα αεροσκάφη MIRAGE 2000 σε δύο αεροπορικές βάσεις κοντά στα σύνορα με την Λιβύη. Τα μαχητικά αυτά αναλαμβάνουν αποστολές κρούσεως κατά μονάδων επιφανείας και θεωρούνται τα ιδανικότερα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης προχωρά στο επόμενο επίπεδο.

“Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση της πρόκλησης της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, η στρατηγική σημασία των ναυτικών δυνάμεων στην πλευρά της Λιβύης απαιτεί την συνεχή παρουσία του τουρκικού ναυτικού στην περιοχή.

Κατά συνέπεια, το λιμάνι Misrata σχεδιάζεται να μετατραπεί σε μεγάλη ναυτική βάση για μόνιμη ανάπτυξη μονάδων επιφανείας μας. Θα είναι επίσης το κέντρο των επιχειρήσεων έρευνας για την εξόρυξη πετρελαίου από το θαλάσσιο οικόπεδο που βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος, (κοντά όμως στην αιγυπτιακή ΑΟΖ).

Έτσι η παρουσία τουρκικών πλοίων θεωρείται απαραίτητη για την ασφάλεια των δραστηριοτήτων γεώτρησης στην περιοχή”,αναφέρει το τουρκικό ΜΜΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο,διάδρομοι, υπόστεγο κ.ά. επισκευάστηκαν επίσης και στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια, μετά τους βομβαρδισμούς “αγνώστων μαχητικών αεροσκαφών” πρόσφατα.

Στην αυτήν θα αναπτυχθούν εξοπλισμένα με πυραύλους Drone και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Τονίζουμε ξανά ότι τα εδάφη που "παρουσίασαν" οι Τούρκοι ότι στηρίζουν την ψευδο-Τουρκολιβυκή ΑΟΖ ανήκουν στον Χαφτάρ, ενώ οι ίδιοι δεν διαθέτουν καμία νομιμότητα για οποιαδήποτε έρευνα στην περιοχή.




Όπως αναφέρεται στην σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση που είχε εκδώσει η βουλή της Λιβύης: «Ζητάμε κοινές προσπάθειες μεταξύ των δύο αδελφικών εθνών -τη Λιβύη και την Αίγυπτο- προκειμένου να νικήσουμε τον κατακτητή και να διατηρήσουμε την κοινή μας ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα και την περιοχή μας».

Στη συνέχεια το λιβυκό κοινοβούλιο πρόσθεσε πως «καλωσορίζει τα λόγια του Αιγύπτιου Προέδρου, που εκφωνήθηκαν παρουσία εκπροσώπων των λιβυκών φυλών».

«Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν, για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου εάν διαπιστώσουν επικείμενη απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών μας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όπως λοιπόν διακρίνουμε οι Τούρκοι μετά την Ελλάδα ετοιμάζονται να προκαλέσουν πιθανότατα και την Αίγυπτο, αναζητώντας πάντα τα όρια τους.

Η Τουρκία κινείται πλέον με την λογική της Οθωμανικής αυτοκρατορίας σε περιοχές χωρών που την βλέπουν ως το μεγαλύτερο και τον χειρότερο εχθρό τους και αυτό λέει πολλά για ότι δούμε στην συνέχεια στην Α. Μεσόγειο.pentapostagma.gr